Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moja piateczka stoi w garazu i niestety nie chce odpalic:/ Jest moze tutaj na forum ktos kto ma mozliwosc podjechania na miejsce do Tarnowskich Gor i zdjagnozowania go?
Opublikowano

Witam

Co to znaczy ,nie moze odpalic?

Sprezanie ,iskra jest?,wcha jest?,rozrusznik dziala,aku ok,?wtryskiwacze i pompa ok?czujnik polozenia walu ok? sterownik ok?

Jak ok to powinna odpalic :P

Opublikowano
jedyne co moge powiedziec to - iskra jest, wacha jest, rozrusznik dziala, akum wporzadku. Co do reszty... nie wiem ale pompa powinna byc ok. Wczesniej mialem problemy z odpalaniem przy zimnym silniku ale po (niestety) dlugim meczeniu go zalapal... Wydaje mi sie ze komputerowa diagnostyka w tym przypadku jest jak najbardziej wskazana (?)
Opublikowano

Witam!

Sprawdż czy na pewno pompa paliwa pracuje.Zdejmij wężyk z pompy i poproś kogoś aby zakręcił rozrusznikiem,a Ty patrz na węzyk czy tryska paliwo.(Zobacz czy paliwo dochodzi do silnika,bo może być zapchany filtr paliwa).Pompa uruchamia się dopiero podczas kręcenia rozrusznikiem.Jeżeli pompa nie podaje to sprawdż czy dostaje napięcie (dwa najgrubsze przewody przy pompie,reszta jest do czujnika poziomu paliwa).Jak nie będzie napięcia to sprawdz czujnik położenia wału korbowego (ja tak właśnie miałem).Zakładam oczywiście że sprawdziłeś bezpieczniki i przekażniki.