Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Posiadam e46 z akumulatorem z przodu i to jest chyba największy problem... Chciałbym się dowiedzieć którędy najlepiej poprowadzić kable w taki sposób żeby nie były widoczne... Jak poprowadzić kable zasilające z akumulatora do wnętrza samochodu i dalej do bagażnika i którędy poprowadzić kable sygnałowe do bagażnika bo z tego co się orientuje to chyba nie powinny być puszczone razem z kablami zasilającymi....

Z góry dziękuję za każdą wskazówkę...

Opublikowano

jakiś miesiąc temu to robiłem w mojej 318i

aku z przodu

zasilający kabel puściłem prawą stroną

wymontuj aku odkręć podstawę aku i zobaczysz takie gumowe cycki - jednego musisz przedziurawić i puścić nim ten kabel

sięgniesz go od środka ale do tego musisz zdemontować schowek (parę śrubek - nic skomplikowanego

kabel wciskałem ręką bez oporu pod plastikową osłonę progu aż do tylnej kanapy

demontujesz tylne siedzenie i przepychasz kabel przez grodź

30 minut roboty

gorzej było z kablem RCA od radia do wzmacniacza

puściłem środkowym tunelem

trzeba zdemontować mieszek + cały środkowy tunel + panel klimatronika i oczywiście radio (to było proste)

najtrudniejsze było to żeby przeciągnąć pod dywanikiem ten kabel (jakieś 30cm dywanika)

tak żeby ten kabel wyszedł pod tylną kanapą

męczyłem się godzinę aż w końcu przełożyłem kawałek druta połączyłem go z kablem i przeciągałem - pomogłem sobie łapka która podważałem ów dywanik

gg5553463