Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Auto wystawione jest do sprzedaży w komisie firmy Grupa Autoreduta- Samochody dla Wymagających :duh: Zainteresowała mnie oferta BMW 335ix z 2013r vin VBA3B9C59DF586734 http://otomoto.pl/bmw-335-xi-4x4-sportline-bezwypade-C31946615.html Jestem z Poznania do Warszawy mam tylko 300km , ale na szczeście nauczony doświadczeniem, pokusiłem się o sprawdzenie auta w Carfaxie i okazało się ze nie dość, że auto jest z wyprodukowane w 11.2012 to w Stanach miało szkodę całkowita, było uderzone przodem, poduszki były wystrzelone. Myśle że fachowcy od BMW&Porsche raczej umieją dekodować vin z którego juz wynika ze auto jest przekręcone o rok ( u nas niestety istotny jest rok produkcji a nie data pierwszej rejestracji, ale wiadomo na przeglądzie mogą się "pomylić") i powinni również pisząc w tytule ogłoszenia bezwypadkowy, chociaż w minimalnym stopniu to weryfikować. Natomiast osobiście jestem przekonany, że to celowe działanie i szukanie "jelenia" przez sprzedawców tej firmy. Na szczęście straciłem tylko trochę czasu i kilkadziesiąt złotych na carfax, myśle że firma Grupa Autoreduta straciła dużo więcej, konkretnego klienta który chce kupic auto i zaufanie.. Raport carfax do wglądu na życzenie.
Opublikowano

A to tak naiwnie myślałeś, że ktoś sprzedaje auto za połowę ceny z takim przebiegiem? Przecież wiadomo, że coś musi/musiało się dziać w przeszłości, bo w tym interesie raczej nie dają darmowych obiadów. Dla potomnych wrzućmy raport z Autochecka:

Vehicle: 2013 BMW 3-Series 335xi (WBA3B9C59DF586734)

Event Date Event Location Odometer Reading Data Source Event Detail

12/10/2012 PA 17 mil Motor Vehicle Dept. TITLE (Title #:71482771) (Leased Vehicle) REGISTRATION EVENT/RENEWAL (Leased Vehicle)

03/28/2013 PA National Insurance Crime Bureau VEHICLE REPORTED AS SALVAGE; VEHICLE LOSS CAUSED BY COLLISION

03/28/2013 ERIE COUNTY, PA State Agency FRONT IMPACT WITH ANOTHER VEHICLE (Case #:2013035660)

03/28/2013 PA Police Report FRONT IMPACT COLLISION; ACCIDENT REPORTED (Case #:2013-4383); AIR BAG DEPLOYED

03/28/2013 PA State Agency VEHICLE DAMAGE REPORTED AS DISABLING

03/28/2013 PA Police Report VEHICLE WAS TOWED

05/08/2013 GIBSONIA, PA Motor Vehicle Dept. TITLE SALVAGE (Title #:71482771); POSSIBLE TOTAL LOSS - VEHICLE TITLED/REGISTERED TO AN INSURANCE COMPANY

05/31/2013 Independent Source VEHICLE EXPORTED TO POLAND

Opisy na aukcji były następujące:

WBA3B9C59DF586734 SALVAGE-PA

4134 mil ACTUAL

Primary Damage: FRONT END

Secondary Damage: SUSPENSION

Może Loona do kompletu dorzuci zdjęcia.

Do sprzedania: - E60 535xi LCI USA 2008 MT

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=222639

Dla amatorów "rynkowych" cen E60 535i/xi taka mała przestroga:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1983450#p1983450

Opublikowano
Co ma do rzeczy co ja myslałem? jak byk jest napisane bezwypadkowy.. To jawne oszustwo i rocznik i ta bezwypadkowość, doskonale wiem że tanie mieso to.. dlatego jeszcze nie udało sie mi kupic auta w PL. Tyle że firma okreslająca się jako sprzedajaca auta klasy premium do czegos zobowiązuje..dlatego to wkleiłem zarówno tutaj, jak i na innych forach.. Takie bezwypadkowe auto juz mam nagrane w niemczech za ok 30tyś zł więcej, ale z pełna fv i legalną akcyzą, także nie jest to jakoś kosmicznie drożej, a ta "okazja" to raczej okazuje sie średnia..
Opublikowano
jak byk jest napisane bezwypadkowy.. To jawne oszustwo i rocznik i ta bezwypadkowość

Dziwi Cię to? A mnie dziwi, że nie masz Play Fresh :mad2: :duh: :mad2:

Opublikowano

Panowie, człowiek nam mówi co i jak z autem a tu atak na niego. Raczej jakąś wdzięczność powinno się okazać :wink: Zwłaszcza, że firma sprzedająca stara się kreować na wiarygodną.

Cytat z ich strony:

Dobór oferowanych przez nas samochodów odbywa się wedle poniższych kryteriów:

-samochody pochodzące z polskich sieci dealerskich

-samochody bezwypadkowe

-z udokumentowaną historią serwisową

-o sprawdzonej legalności pochodzenia oraz stanu prawnego

Współpracujemy z dealerami z terenu całego kraju oraz z obszaru Unii Europejskiej, co pozwala nam na zrealizowanie indywidualnych zamówień.

Zgadzam się jednocześnie z KW_, cena była tu mocno podejrzana.

Swoją drogą, nie pamiętam na forum coś, co przypłynęło z USA było bezwypadkiem (w mniejszym lub wększym stopniu).

@RobsonAL

Jak szukasz 335i F30 w Bawaria Motors Katowice mają taką na sprzedaż. Myślę, że ze znalezieniem ogłoszenia nie będzie problemu.

Opublikowano

Przepraszam, żadnego ataku na założyciela tematu się nie dopuściłem. Wyraziłem tylko zdziwienie, że jak ktoś interesuje się autem za pół ceny, to dziwi się, że z jego historią coś jest nie tak. Przypuszczam również, że jeśli to "nagrane" auto w Europie zachodniej będzie podobnego kalibru jak to z USA (przebieg, rok, wyposażenie), to ta historia również nie będzie nieskazitelna, problemem będzie tylko do niej dotrzeć, co nie jest tak łatwe jak w przypadku importu z USA.

Co do bezwypadkowości w świetle ogłoszenia, to tu zgadzam się z autorem i należą mu się podziękowanie za zdemaskowanie oszustwa.

Jedynie z tym rocznikiem to jest to kwestia dyskusyjna, gdyż u nas jak masz w dowodzie rejestracyjnym, a tak w tym przypadku zapewne jest, rocznik o rok wyższy niż produkcji, to w ogłoszeniu nie jest nic nagannego, że piszą, że auto z 2013r - bo tak wynika z dowodu. Dla uczciwości powinni napisać, że rok produkcji to 11.2012 i tak by to nic w tym temacie nie zmieniło.

Tak na marginesie trochę mnie śmieszą te utyskiwania, że to już norma i straszne przestępstwo, że rok w dowodzie jest wyższy niż produkcji w szczególności przy autach zza oceanu. Sam tak robię jak tylko mogę, bo w dużej większości takie droższe samochody sprzedawane są czy to na kredyt, czy to na leasing, gdzie im starsze auto tym większe koszty obcego finansowanie dla kupującego. Każdy z takich utyskiwaczy, gdyby miał taką możliwość i kupował taki samochód, ten rocznik by sobie odmłodził. Trzeba jednak przy sprzedaży o tym poinformować. A jak ktoś kupuje rocznik lub cenę a nie samochód, no to niech szuka wyższego rocznika lub niższej ceny.

Do sprzedania: - E60 535xi LCI USA 2008 MT

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=222639

Dla amatorów "rynkowych" cen E60 535i/xi taka mała przestroga:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1983450#p1983450