Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim bmw 318is m44b19 auto stalo sie slabsze czasem jak ruszam to brakuje mu mocy dopiero po przekroczeniu 2 tys obr.auto tak jak by dostalo paliwa,na wolnych obr.wyczuwam nierowna prace silnika Podlaczylem auto pod inpe wyszly mi cztery bledy; blad 51,blad 52,blad 62 i blad 10 nieweim co mu dolega wymienilem swiece ,podmienialem ceki i przewody,przeplywomierz sonde sprawdzilem na inpie jest ok na oscyloskopie tez ok zaznaczam ze auto ma lpg i na benzynie i na lpg jest to samo.Na lpg czasem dlawi sie jak energicznie wcisne gaz do podlogi na postoju.Dolot sprawdzalem nie mam sie do czego doczepic moze ma ktos jeszcze jakies pomysly.pozdrawiam
Opublikowano
A jak to sprawdzic zeby byc na 100% pewnym bo jeszcze mysle nad czujnikiem rozrzadu i dziwie sie czemu to nie wyjdzie na inpie jako blad?Zauwazylem tez ze jak auto jest cieple i postoi okolo 20minut to dluzej kreci okolo 3 sekund zanim zapali a jak cofne kluczyk i powtorze to odrazu.
Opublikowano
Troche ciezkie dojscie tam jest aby dostac sie do wtyczki bo pewnie jest pod kolektorem ale bede cos probowal dam znac co wyszlo dziekuje za zainteresowanie
Opublikowano
Zauwazylem jeszcze ze jak jade ze stala predkoscia to ekonomizer leci o dwie skale w dol i pozniej wraca i tak co chwile a jak przyspieszam to tez potrafi sie cofnac. Na dniach poszukam czujnika walu i go podmienie i zobacze co bedzie .Oby to bylo :D