Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny samochodzik pod ostrzał :)

Co sądzicie o tym ogłoszeniu?

http://otomoto.pl/bmw-318-2-0-143km-kombi-ideal-09-lift-C32063346.html

Dodam, że autko od osoby prywatnej, malowane drzwi kierowcy (zrobione już w DE, otarcie lakieru, słupki nieruszone).

Auto ok 3 lata w Niemczech, reszta w PL i ponoć w Polsce zrobiło ok 20 tys. (trzeci samochód w domu)

Co sądzicie w ogóle o benzynie ze 160tys. przebiegu?

No i co robi język holenderski skoro auto od I właściciela w DE?

INFO Z VIN:

Dane pojazdu

Numer podwozia WBAUS31090A527408

Kod typu US31

Typ 318I UL (EUR)

Typoszereg E E91 (MUE)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N43

Pojemność skokowa 2.00

Moc 105

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SCHWARZ 2 (668)

Tapicerka STOFF VERTEX/ANTHRAZIT (EBAT)

Data prod. 2009-01-27

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CCA AUTO START STOP FUNKTION Auto start/stop function

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2BWA LM RAEDER DOPPELSPEICHE 268 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 268

S2PAA RADSCHRAUBENSICHERUNG Zabezpieczenie śrub kół

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S386A DACHRELING Reling dachowy

S417A SONNENSCHUTZROLLO HINTERE TUERSCH. Roleta przeciwsłoneczna drzwi tylna

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S845A AKUSTISCHE GURTWARNUNG Akustyczne ostrzeżenie o pasach

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S868A SPRACHVERSION NIEDERLAENDISCH Wersja językowa, niderlandzki

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, holenderski

S896A TAGFAHRLICHTSCHALTUNG Sterowanie św. do jazdy w dzień

S8S2A KODIERUNG ALARMSIGNAL Kodowanie sygnału alarmowego

S8S3A AUTOM. VERRIEGELUNG BEIM ANFAHREN Automatyczne ryglowanie prz ruszaniu

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S4CGA INT.LEISTEN SATINSILBER MATT Listwy wewnętrzne "satin-silber" matowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano

Już dwa lata wisi w ogłoszeniu

60tys za takie auto to raczej nie okazja.

Za tyle sprzedam Ci moje e91 z 2010roku z oryginalnym przebiegiem 85tys.

Opublikowano

Cena auta skacze. Ogłoszenie za 54900 (nie wspominając już o tym za 47k PLN) z zeszłego roku - wg Ciebie to nie okazja?? Teraz jest 56990 za 5-cio latka, nie zdziwię się jak sprzedawca śledził poprzedni wątek i stąd ta podwyżka. Do tego pisane bzdetów, że auto z Niemiec, jeździło po niemieckich autostradach kiedy z VIN jak wół wychodzi że Holender. Interpretujcie jak chcecie, nie moja kasa, nie moje zmartwienie.

Na koniec opis forumowicza co oglądał auto, z linka który dałem wcześniej:

Witam jestem tu nowy i też "pochwalę się" pechową wycieczką do kolesia z Podgóry k. Góry Kalwarii, który sciemnia nie tylko w ogłoszeniu ale nawet i przez telefon!!! byłem teraz w niedziele (13.10) oglądać ten egzemplarz http://otomoto.pl/bmw-320-bi-xenon-nawi-skora-sport-C30971923.html facet okazał się nie przyjemny ani dzień dobry do widzenia, dzwoniłem dwa razy pytałem się jaki jest stan samochodu czy skóra jest cała, szyby oryginalne itp itd mówiłem facetowi, że już dwa razy zrobiłem sobie wycieczkę z Poznania w okolice Warszawy i byłem rozczarowany oraz, że po raz kolejny nie mam zamiaru jechać tylko po to by obejrzeć sobie autko, koleś mi odpowiadał, że jest wszystko ok jest gitara sam też mówił że "Proszę pana w PL pan dobrego Bmw nie kupi", prosiłem jeszcze o zdjęcia przedniego fotela chodziło mi o skórę to zrobił tak zdjęcia że to czego nie chciał abym zobaczył nie zobaczyłem, ogólnie brak słów koleje rozczarowanie takich cwaniaków trzeba opisywać by było ich jak najmniej! teraz wypisze wszystko to co zauważyłem wraz z moim ojcem i szwagrem.

-przednia szyba nie oryginalna uszczelka pofalowana cholera wie jak to było zrobione czy woda się nie będzie dostawać do środka;

-auto niby z Niemiec a było z Holandii tłumaczenie że Niemiec tam go kupił teraz już wiem że Niemcy widziało tylko jadać do PL na handel;

-podszybie pokaleczone poprzez nie udolną wymianę szyby;

-błotniki po obijane aż do blachy zamalował pędzelkiem...mówił że takie drogi ja sobie myślę "człowieku gdzie w Niemczech masz kamienie na autostradzie!"

-wszystkie koła po odzierane i ta jego bajka "Niemiec młody jeździł po krawężnikach" śmiech;

-przedni fotel skórzany a mianowicie jego prawa strona popękana a pytałem dzwoniąc czy jest ok zapewniał że jest miód malina;

-w środku cały prany jeszcze był mokry;

-w środku po kopany tylny tunel aż do plastiku nie wiem ktoś to kopał drewniakami??

-navi ekran porysowany ja mam w 9 letnej e46 nawi 16/9 i zero ryski!

-silnik jak zapaliłem chodził gorzej niż w mojej e46 z 2004 po zapaleniu głośno pracował przy przygazowaniu cały tłumik pode mną latał facet tłumaczył że musi się rozgrzać heh to nie łada tylko bmw...

-silnik był myty woda stała jeszcze na dolnej osłonie;

-lakier pomazany jak cholera jakimś pseudo woskiem cholera wie co kryje pod sobą, po umyciu wygląda pewnie jeszcze gorzej;

-uszczelki przy szybach też odłaziły cholera wie może drzwi były wymienianie albo co......BRAK SŁÓW

I TE JEGO ODP CO WY CHCECIE TO NIE JEST NOWY SAMOCHÓD OWSZEM NIE JEST ALE TO JEST 4 LETNIE AUTO!!!!!!

OGÓLNIE OMIJAJCIE KOLESIA SZEROKIM ŁUKIEM!!!!!

http://images64.fotosik.pl/289/5cf2e8303960d48a.jpg

Opublikowano
Pakito znam ten temat. Chodzilo mi o to, ze 47tys prawie dwa lata temu - to dopiero byla okazja. Dzis 60 tys za 318i z przezegiem ok 200tys to wrecz wysoka cena.
Opublikowano

Być może te 47k PLN to była netto, mimo że w ogłoszeniu brutto - nazwijmy to pomyłką sprzedającego.

Z ceny już za dużo pewnie nie zejdzie bo będzie w plecy. Z ile to auto musiało być kupione, skoro po tak długim czasie jego cena w stosunku do roku robi się co raz "normalniejsza", a i tak jest w niej marża?