Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zbliża mi się przegląd mojego cacka no i właśnie :) Co muszę zakupić ?

Wiem, że napewno:

- Olej

- Filtr kabinowy

- Filtr klimatyzacji

- Filtr oleju

- Filtr paliwa.

Powiedzcie mi, czy coś przeoczyłem, co jeszcze powinienem (kupić/wymienić) przy przeglądzie samochodu ?

Nie chce oddawać do aso, bo tam mi krzyczą 1200 zł ze wszystkim. Ja sobie sam ogarnę części i wymienie pod czujnym okiem kolegi mechanika.

Jeszcze pytanie, czy ten komunikat "Inspection" sam się skasuje czy muszę jakoś kombinacje przycisków zrobić, czy może pod komputer będzie trzeba podpiąć ?

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Pytanei od kiedy masz auto:)? i co bylo wymieniane przy poprzednim serwisie,wszystko zalezy jaki jest stan czesci auta :)
Opublikowano
:mrgreen: , zawieszenie/amortyzatory/tarcze/klocki/płyn hamulcowy/olej skrzyni i dyfra/czujniki ssący i wydechowy dobrze pracują?/sprzęgło wału/podpory/termostat sprawdzony?/świece...... wystarczy?, :)
Opublikowano

Becie mam od niedawna (2 tygodnie) zrobiłem nią już 2500 Km. No i świeci mi się, że za 2000km będzie trzeba zrobić "inspection".

Becia ma przebieg 205 000 KM. Chodzi mi o podstawowy serwis.

Zawieszenie/amortyzatory/ tarcze/ klocki/ płyn są w porządku.

Czuli jeszcze olej skrzyni i dyfra. Mogę dostać gdzieś link o co chodzi z czujnikiem ssący i wydechowym ? termostat i świece są git.