Skocz do zawartości

mam pytania co do skrzyni bmw e38 i problem opisany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jest ktoś na forum kto ma skrzynie do bmw e38 3.0 v8 5hp18 automat i czy pasowała by skrzynia od silnik 4.0 lub 4.4 ???... i mam pytanie - ( na prostej drodze jadać z 40 km zatrzymałem sie na światłach i nagle wyskoczył mi tryb awaryjny skrzyni i bylem u mechanika na komputer usuną błędy i po odpaleniu znów wyskoczył mówią ze jakieś tarczki się zużyły i ze skrzynia się ślizga wrzucam na D to na zimnym jedzie po woli jak jakaś smolą z 20 km ale jak się rozgrzeje to już nie jedzie jak się pchnie to wtedy jedzie powoli nawet pod górkę jedzie ale tylko 20 km i nic więcej tylko na R jedzie normalnie wie ktoś może co to ,, powiedzieli ze skrzynia albo kupić używana lub dać do remontu wiec moze wiecie co to moze być ??? czy ktoś się spotkał z czymś takim ???) pomocy !!!! :( :(
Opublikowano
W miejsce swojej skrzyni nie wstawisz skrzyni innego typu,to raz,a co do problemu który opisujesz to tryb awaryjny nie ma jednej przyczyny,tak czy inaczej skrzynie trzeba wyjąć i rozebrać.
Opublikowano
dzięki skłoniłem się na wymianę i kupna używanej skrzyni :) bo regenerować się nie opłaca za droga opcja jak dla mnie czy ma ktos na forum skrzynie 5hp18 3.0 v8
Opublikowano

co to mogą być za błędy

1. TL-MES 153

2. FGR 57

3. I JAKIŚ 106