Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

potrzebuje pomocy z moim radiem w e87. Konkretnie chodzi o model professional cd73.

Otóż dziś zobaczyłem, że przestał działać zestaw głośnomówiący. Tak jakby się rozkodowała opcja "Tel". Gdy wchodzę w "menu" to nad "Tel" są dwie kreseczki (takie same jak nad "CD" gdy nie ma płyty w odtwarzaczu) i w żaden sposób nie mogę w to wejść ani nic z tym zrobić. Podobna sytuacja jest w momencie kiedy naciskam słuchawkę - w ogóle nie reaguje. Telefon również nie jest w stanie znaleźć radia.

Ładna sobotnia pogoda sprzyjała sprzątaniu więc jest szansa, że coś nawciskiwałem w radiu i popsułem.

Czy ktoś z Was miał kiedyś podobną sytuację? Proszę o radę :)

Dodam jeszcze, że radio siedzi w aucie od nowości, nic nie było kombinowane także viny i te inne pierdoły się zgadzają :)

Dzięki

Mariusz :)

Opublikowano
sprawdź wtyczki z tyłu radia, może jakas "wyskoczyła" albo się poluzowała, odłącz aku na godzinkę, dwie...może się zresetuje radio... i sprawdź też z tyłu samochodu w bagażniku tam gdzie jest aku, jest też chyba skrzyneczka koło aku, posprawdzaj tam też czy są wszystkie kable podłączone, powciskaj, może to pomoże, taki oto mój pomysł.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :)

Radio już wyjmowałem i sprawdzałem - wszystko jest jak należy. To samo z modułem bluetooth - jego również odłączałem i podłączałem z powrotem, niestety bez skutku.

Mam zamiar jeszcze dostać się do jakiegoś gniazda światłowodu, który podobnież znajduje się gdzieś pod deską rozdzielczą od strony kierowcy (w e90 jest w tym miejscu więc mam nadzieje, że i w e87 coś takiego tam znajdę), słyszałem, że zdarzało się, że potrafił się poluzowywać. Jak nic to nie da to w ostateczności spróbuję zrestartować akumulatorem.

W najgorszym wypadku moduł pewnie padł, ale póki co jestem dobrej myśli :)