Skocz do zawartości

Bmw e36 318is silnik m44 słabo sie wkreca muli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowym uzytkownikiem prosze kolegów o pomoc zakupiłem Bmw e36 318is M44 coupe samochód cudo jezdzi wspaniale sprowadzone swiezo z niemiec stan perfekt jednak odczówam mały niedobór co mnie drazni niechce wymienic pól silnika i szukac przyczyn nastepujaco prosze o porady a sprawa dotyczy wkrecania sie podczas przyspieszania samochód nie przyspiesza płynnie gdzyz wciaskam gaz do dechy samochód idzie ale z małymi sekundowymi zastanowieniami co moze dolegac podstawowe rzeczy sprawdzone dolot szczelny przepływka sprawna krokowiec ok odma jak w nia sie dmuchn ie to czysta myslicie ze to moze byc czujnik wałka lub sonda spalanie na spokojnie w granicach 8,5litra w trasie potrafi zejsc do 7 litra sama benzynka silnik pracóje równo i cicho prosze o porady gdzie szukac przyczyn podłaczona pod kompa nic nie pokazuje
Opublikowano
na kompie byłem gosciu podpiał i wyskoczyły 4 błedy ale miał chyba jakis podstawowy program bo nie pisze kodów zadnych tylko wykryto bło 0 i tak cztery razy i wykryto błod 42 a filterek paliwa wymieniłem i powietrza tez przepływka sprawna krokowy sprawny swiece dzis nowe załozyłem i tez sie nic nie poprawiło obstawiam jeszcze ze albo sonda lambda albo czujnik polozenia wału bo tak to silnik na tyk odpala pracuje cicho nic nie faluje tylko czasem tak na wolnych obrotach popierduje z wydechu takie ma przerwy sekundowe widac ze cos go boli :-) nic bede szukał dalej przyczyn