Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam taki problem. Chciałbym doprowadzić zasilanie do videorejestratora z okolicy oświetlenia podsufitki przy lusterku wewnętrznym. Tak jak w wątku :

viewtopic.php?f=15&t=210220.

Moja niepewność polega na tym, że w F02 jest nieco inaczej rozwiązane mocowanie całości panelu oświetlenia do podsufitki. Moduł oświetlenia i dezaktywacji poduszki pasażera są otoczone jeszcze częścią posufitki na zaczepach . Nie chciałbym niczego uszkodzić. Stąd pytanie jak najpierw ? wyjąć plastykowy panel z oświetleniem ? Z której strony podważyć ? Czy może jednak należy wyjąć cały panel oświelenia plus sterowania otwieranym dachem plus przycisk dezaktywacji wraz z tą obwiednią obszytą materiałem podsufitki ? Mam wrażenie, że coś tam po środku trzyma. Ale może tylko należy szarpnąć ?! :oops:

Problem rozwiązany. Zdejmujemy czarną obwiednię przycisków i lampek, a nastęnie odkręcamy 2 śruby torx 10. Są jeszcze plastykowe zaczepy - 2 od strony lusterka, a od kabiny jest nasunięte na podsufitkę. Delikatnie odpinamy.

Teraz pozostało znaleźć odpowiednie zasilanie. NIestety schematy już niedostępne :?: