Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj zaświeciła mi się kontrolka opon na czerwono. Tutaj znajdziecie dokładny opis i kontrolkę https://wiki.bentleypublishers.com/display/tech/Check+Control+Message+Definitions+BMW+3-Series+E90+E91+E92+E93;jsessionid=D679783064D2A8854B05B2252076C616

Moje pytanie brzmi co z tym zrobić ponieważ. Opony wszystkie są w porządku. Wczoraj wieczorem sprawdzałem ciśnienie we wszystkich oponach i wszystko jest w normie. I dzisiaj z rana również sprawdzałem. Wszystko jest ok. Samochód nie ściąga ani nie drga. Opony zimowe były wymieniane jeszcze w listopadzie i nie było tego problemu.

Dodam że nie można skasować tego błędu podczas postoju za pomocą przytrzymania przycisku BC ponieważ wtedy wyświetla się kod błędu CC-ID 63.

Jakieś podpowiedzi?

Z góry dzięki za sugestie

Opublikowano

Co do tematu..pojechalem w końcu do Bmw Dobrzanski w Krakowie. Panowie powiedzieli mi ze ich diagnoza to ok 0,2-0,3 różnicy miedzy przodem a tyłem i to byla przyczyna zapalenia tego komunikatu. Powiedzieli mi również ze błąd dało się skasować ręcznie po wyrównaniu ciśnienia we wszystkich kołach na jednakowe. No cóż.. Także temat z głowy. Przy okazji dowiedzialem się dlaczego nie pali mi się światełko w bagażniku choć żarówka jest ok. Do wymiany zamek klapy plus wtyczka.. :-)

Pozdrawiam

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam mam taki sam problem ustawiam jednakowe ciśnienie i nie mogę zresetować i drive wgl nie wchodzi w menu ...
  • 11 miesięcy temu...