Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :oops:

1.Zacznę od tego, iż chciałem zakodować znajomemu odprowadzanie do domu a nie mogłem się połączyć z jego kompem (vin is faulty) a swoja bryczke normalnie koduje i nie wiem od czego zacząć.

2.Podlaczalem multifunkcje i nie dziala mi tempomat , w INPIE sprawdzalem przyciski i wszystkie działaja lecz chcac wejsc w TEMPOMAT wyskakuje taki błąd '' bei rover tempomat muss fur diagnose der tempomat hauptschalter '' to cos ze nie jest podlaczony z glownym przelacznikiem . Kontrolka swieci sie tempomatu, podlaczony w pin 27 kostki 40pinowej i nie bardzo wiem o co chodzi :duh:

3 sprawa wchodzilem w c & k memory i podczas proby wcisniecia ''read'' wyskakuje błąd '' brak odpowiedzi z modulow IHK/KMB '' tak samo jak wybieram dana funkcje do zakodowania , np: ryglowanie zamkami aktywowalem bez problemu .

Albo wyskakuje jeszcze komunikat ''coapirapidfswpsw'' wiec nie wiem jakie funkcje mozna kodowac a jakie nie .

4.Jesli chodzi o te mate pasazera to w INPA przy kasowaniu bledow pisze ze system MRS2 a modul chyba jest MRS3 bo taki jest zapisany w NCS i nie moge sie z nim polaczyc bo chcialem deaktywować je .

5.Dosc czeste komunikaty to te IFH 0009 i nie zawsze mozna kodować to co sie chce , problemow na necie z tymi bledami jest od groma , duzo osob pisze o aktualizacji INPA/NCS ale tez nie zawsze pomaga .

6.A i mam jeszcze pytanie odnośnie uniwersalnego sterownika pilota jaki posiadam (nie posiadam ORI kluczyka ) tylko mam jak wczesniej napisalem sterownik pilota, i moje pytanie brzmi czy da rade aktywować mruganie kierunkami przy otwieraniu zamykaniu drzwi? / dodam ze ryglowanie mi działa .

Pozdrawiam i licze na wasza pomoc ;) :cool2: