Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam BMW e46 2.8 benzyna,od jakiegoś czasu mam problem z układem chłodzenia. Zaczelo sie wszystko że zagotowała się woda,myślałem że może nie było, czy co... wiec dolalem plynu odpowietrzyłem ale problem nie zginął nadal sie grzał. Kolega doradził żebym wymienił wisko,bo podobno nie działa, wymieniłem nic to nie dalo ,były podejrzenia że może termostat nie puszcza, więc kupiłem nowy. Przez pewien czas wszystko było ok , ale po paru dniach zauważyłem ze ubywa plynu ze zbiorniczka, wjechałem samochodem na kanał okazało sie że w chłodnicy jest wyciek, wiec wymieniłem chłodnice na nowa. Po wymianie chłodnicy nadal ubywało płynu okazało sie ze jest pekniety zbiorniczek wyrównawczy, wymieniłem tez zbiorniczek, na krótkich trasach wszystko było ok płynu nie ubywało, myślałem że już po problemie, póki nie wyjechałem w dłuższa trase. Po przejechaniu 50 km zagotowała sie woda, po otwarciu maski zauwazyłem ze rozsadzilo zbiorniczek wyrównawczy. Co się dzieje? Czemu w układzie robi się takie ciśnienie że rozsadził mi zbiorniczek?

Opublikowano

Musiał byś mieć pewność, że układ jest prawidłowo odpowietrzony by wykluczyć tą przypadłość.

-Mi ten wątek zawsze pomagał, najbardziej patent na odkręceniu węża przy zaworach od nagrzewnicy i pozbyciu się powietrza.

viewtopic.php?t=101732

Opublikowano
Wymien korek, moze nie puszcza cisnienia i rozrywa wszystko pokolei, nie jest drogi wiec warto sprobowac.
Opublikowano

spróbuje go dobrze odpowietrzyć , może to jet właśnie to...

a co do korków mam już trzy , więc raczej to nie to

A jakie są objawy jak by, była walnięta uszczelka pod głowicą?

Opublikowano
Kolego objawy uszczelki sa własnie takie jakie u Ciebie wystepuja lecz moze byc to spowodowane innymi rzeczami w oleju nie masz masełka lub oleju w plynie?? Ogolnie ja tez mam problem z ukladem chlodzenia podobny jak ty tyle ze mi nic nie rozrywa narazie no i ja mam diesla lecz te uklady sa bardzo podobnie zbudowane