Skocz do zawartości

318D Problem po wymianie skrzyni, brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Dziś wymieniałem w mojej Buni skrzynie. Mój motor to M47 116KM, natomiast skrzynie kupiłem od 320D M47 136KM. Podobno to samo bynajmniej tak pisali te same numery na skrzyni.

Po zamontowaniu nowej skrzyni podczas jazdy, toczenia się auta z okolic wału napędowego dochodzą dziwne odgłosy takiego jednostajnego "trykania" (dzwięk podobny jak by ktoś patykiem o płot ze sztachet przeciągnął. Ponownie rozpieliśmy wał który chyba nie do końca siedział we właściwym miejscu tym razem wszedł ładnie i miękko i swobodnie poruszał się w "główce", pojechaliśmy na kolejna próbę i było już wszystko OK. Poskładaliśmy wszystko do kupy, następnie wsiadłem do auta szczęśliwie opuszczając warsztat kolegi i znowu zaczęło tykotać pod spodem tylko już ciszej. Nie wiem czym to może być spowodowane, macie jakieś sugestie?

2 rzecz która mi się wydaje inna niż dotychczas to jak by ta skrzynia była "wolniejsza" , tak jak by jej brakowało mocy, wolniej sie rozpędza, słabiej wkręca na obroty.

DZieki z góry za odp

Edytowane przez Czarek_88