Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem ze wspomaganiem w aucie - wymieniłem płyn i teraz w zasadzie nie mam wspomagania - - co sie stało - - może ktoś wie co należy zrobic - - jeśli tak to proszę o pomoc

druga sprawa:

potrzebuje plastiki silnika do 1,8TDS od pasa przedniego do silnika łącznie z obudową chłodnicy

Opublikowano
wymieniłem płyn i teraz w zasadzie nie mam wspomagania - co sie stało - - może ktoś wie co należy zrobic

Pokręciłeś kierownicą kilka razy od skrajnego lewego położenia do skrajnego prawego po wymianie płynu, przy włączonym silniku :?:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Podłączę się do tego postu.

Od kilku tygodni obserwuję wycieki a raczej rozbryzgiwanie się płynu od wspomagania. Ubytku nie dużego - ciagle trzyma poziom.

Dwa razy też omal nie padłem na zawał jak mi zawyła pompa - ale tak głośno, że ludzie na ulicy się oglądali!!! Kierownica chodzi lekko i generalnie wszystko jest ok.

Wklejam fotkę, żebyście zdiagnozowali co może być przyczyną.

Auto ma 250tyś km i nie wiem kiedy wymieniano w nim płyn.

Cały zbiorniczek jest mokry, rury od chłodzenia a z nich kapie na pasek.

%5B544%3A480%5Dhttp%3A//www.mFoto.pl/uploads/1087/img_1185-kopia_34c4b.jpg

Opublikowano
dobra firma regenerujaca pompy przesyłka na ich koszt czas trwania naprawy 3 dni .....regeneracja rewelacja...firma eltek ze słupska cena cos koło 300 zł
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

Rudy 102 - taka szybka i zabójcza diagnoza? Pompa do wymiany???

Jesteś pewny - bo jak na razie wszystko jest ok tylko chlapie płynem...