Skocz do zawartości

E60 530i szalejący nawiew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od kilku dni mam problem z nawiewem. Czasami jest dobrze, ale przeważnie jest z nim kłopot ponieważ sam się włącza i wyłącza a na panelu klimatyzacji robi się choinka z zapalających się kontrolek. Miał ktoś taki problem? Będzie to wina całego panelu czy może raczej oprogramowania? Błędów w komputerze brak.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może to być wina rezystora dmuchawy tzw. Jeż który jest umiejscowiony w środku kokpitu.
Opublikowano
  • Autor
A czy jeż będzie odpowiedzialny za wyłączenie ogrzewania tylnej szyby? Bo też się to dzieje. Jak wyłącza to wszystko. Zapala się tylko OFF na panelu.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A czy jeż będzie odpowiedzialny za wyłączenie ogrzewania tylnej szyby? Bo też się to dzieje. Jak wyłącza to wszystko. Zapala się tylko OFF na panelu.

Tego to nie wiem, czasem się zdarza też że panel sterowania się psuje dlatego pierwsze co to diagnoza komputerowa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
problem bardzo prawdopodobnie leży w klemie IBS. Jeśli włączysz odszranianie przedniej szyby i wtedy dmuchawa zadziała na wyższym biegu to to jest to.
Opublikowano
  • Autor
Też tak myślałem. Po odłączeniu IBS było to samo, ale kilku dni zaczęło działać normalnie.