Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszperałem trochę po forum ale nic konkretnego nie znalazłem mianowicie chciał bym na wionę założyć dystanse strasznie ten efekt podobał mi się w M3 które widziałem,, w piwnicy leżą felgi 19" z oponami toyo przód 225/35/19 a tył 275/30/19 moje pytanie brzmi następująco jakie zastosować dystanse, żeby nie przesadzić

pozdrawiam

Opublikowano

Oczywiście zależy jakie masz ET na kołach.Przyjmijmy że nominalnie jest ET 20 w seri E60 więc jak będzie jakieś ET 14-10(po zastosowaniu dystansów) to max bo jak więcej to już będzie tarło o błotniki.Koła z seri 3 maja ET w granicach 34-47.Musisz sprawdzić jakie masz.A zresztą masz tu super kalkulator z wizualizacją.Offset to ET ,dokładaj tu dystanse,szerokości opon,felg i wysokość opon-(wirtualnie) jak uważasz i będziesz miał widoczne jak to będzie wyglądało.

http://www.willtheyfit.com/index.php?width=225&aspect=55&diameter=16&wheelwidth=6.5&offset=20&width2=235&aspect2=35&diameter2=19&wheelwidth2=8.5&offset2=40#content