Skocz do zawartości

E46 320i - falujące obroty, gasnie, brak mocy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam takie pytanie?

Podczas jazy, samochód potrafi zgasnąć sam z siebie, obroty falują, spadają do zera, czasem się poniosa czasem nie, dodaję gazu jest ok, gdy tego nie zrobię silnik gaśnie. Czasem jest tak jak by się przełączył w tryb awaryjny (kontrolka się nie zapala - a działa), samochód nie ma w ogóle mocy, jaki by nie był bieg, jakie by nie weszły obroty, to jedzie jak by chciał a nie mógł.

Szukałem podobnych przypadków na różnych forach jednak zazwyczaj jest to opisane przy "zimnym silniku" w moim przypadku silnik jest już rozgrzany. Podłączałem się pod komputer, to pojawia się błąd mieszanki paliwa.

Jak by ktoś miał jakiś pomysł, co sprawdzić, co wymienić, co zweryfikować... ?

Opublikowano

Musisz sprawdzić pod kompem najlepiej w czasie jazdy parametry pracy przepływki, sond itp. bo inaczej to można wróżyć tylko.

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 4

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

Opublikowano
Prawdopodobnie to będzie u Ciebie przepływka ale bez kompa niema co wrożyć i kupować czesci w ciemno no chyba że masz od kogo podmienić. W dieslu mialem identyczne problemy ale akurat u mnie winny byl, cz. położenia wału.