Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Od wczoraj zaczęło mi kapać benzyną spod auta :( Wjechałem na kanał i zauważyłem, że kapie mi z jakiegoś urządzonka które jest zaraz obok zbiornika paliwa położone od strony silnik ale zaraz przy baku. Może to pompa paliwa ale nie wiem. Dość duże to jest. Jak ktoś wie co to jest i może jak to naprawić to proszę o radę. Może ma ktoś schemat lub jakiś rysunek spodu BMW to też mi na pewno pomoże. Dzięki z góry...
Opublikowano

Po zdemontowaniu tylnej kanapy zobaczysz otwór technologiczny w nadwoziu, przykryty przykręcaną klapką, przez który jest dostęp do pompy paliwa / czujnika poziomu.

Być może czas na nową uszczelkę pod korpus pompy / czujnika.

Zgaduję, że problem dotyczy E34 :?:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

No sądze ze mówisz o filtrze paliwa - na rysunku nr 12 - jest on zamocowany zaraz przy baku paliwa usytuawany za bakiem (blizej silnika i przy prawym kole) prawdopodobnie puscił zacisk (cybant) na jednym z węzyków - dociągnąć albo wymienić ten cybant (najlepiej zdjąć węzyki i załozyć je ponownie z nowymi cybantami - trochępaliwa sie poleje ale to ml ;)

http://img217.imageshack.us/img217/3692/66nt.png

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. Usterka już usunięta:):):) okazało się właśnie że ciekło z tago wężyka co wchodzi do filtra paliwa w miejscu na tym rysunku wyżej między numerkami 11-12. Podłożyłem uszczelkę jakąś od kranu uciąłem wężyk troszke i super. Nic nie kapie. Powiedzcie mi tylko co to jest taka kostka plastikowo-metalowa przymocowana między tymi numerkami 11-12 na rysunku a na tym rysunku jej nie ma. Strasznie mnie interesuje co to za "ustrojstwo". Jak wiecie to podpowiedzcie, będę spał spokojnie:D dzięki
Opublikowano
Ja nic takiego nie mam (wiem bo sam wymieniałem filter) :shock: a powinno???
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Hmmm sam nie wiem czy powinno ale coś jest. Może podjadę do serwisu i się zapytam. Chwilke nie ciekło ale dziś znowu zaczęło cieknąć. Idę do garażu coś poradzić. ( tylko nie wiem co jeszcze) pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten kawałek przewodu paliwowego między filtrem a pompą lubi "przegniwać" powoli. Weź pod uwagę, że tam jest cały czas 2,5 atmosfery i wymień od razu cały kawałek. Miałem tak w poprzedniej E34M20B20. Możesz użyć oryginalny przewód lub konkretny zbrojony gumowy. A filtr paliwa kiedy wymieniałeś :) ?
Kai