Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Próbuję dojść ładu z moim E46 320D Touring 2000r.

Poprzedni właściciel zamontował w nim jakiś tani zamek centralny podpinając go z tego co mi się wydaje zamiast modułu komfortu.

Teraz chcę przywrócić samochód do stanu oryginalnego i mam w związku z tym parę pytań.

Jak namierzyć jaki konkretnie moduł potrzebuję? (Realoem podaje parę numerów, więc czy każdy będzie pasował?)

Czy możliwe, że przez brak modułu nie działa tylna wycieraczka i szyba?

Czy w takim razie nie powinny także nie działać szyby elektryczne i zamykanie przyciskiem ze środka?

Za jakiekolwiek przydatne info z góry dzięki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamiast modułu komfortu na pewno nie, bo nie działało by jeszcze otwieranie szyb, lusterka i wiele innych. Więc pozostaje Tobie znaleźć nieoryginalną centralę i ją skasować i sprawdzić co jest nie tak z oryginalnym modułem.

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 4

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

Opublikowano
Problem w tym, że ta tania centralka jest podłączona pod kostkę do której był podłączony moduł komfortu (tak wynika z kostki do której jest wpięty). Więc wychodzi, że oryginalnego modułu w samochodzie w ogóle nie mam? Ale raczej taka tania centralka nie obsłuży drzwi i zamykania szyb?