Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam dziwny problem, który zaczął się ok. 2 m-cy temu i narasta.

Problem polega na tym, że gdy auto jest zimne, biegi wchodzą jak w Starze albo nie wchodzą w ogóle.

Przy próbie wrzucenia biegu i po jego wrzuceniu pomimo pełnego wysprzęglenia (do dechy), auto się lekko toczy.

Najdziwniejesze w tym wszystkim jest to, że gdy auto się rozgrzeje, biegi wchodzą jak w masełku - zero problemów.

Wymieniłem wczoraj płyn w skrzyni, ale niestety dzisiaj rano problem znowu wystąpił (i nie odczułem żadnej poprawy, pomimo wymiany oleju).

Myślałem, że problem spowodowany był mrozami, ale dzisiaj jest już naprawdę ciepło, więc to raczej nie to.

Proszę Szanownych Kolegów o pilnego helpa :-)

Dzięki.

Opublikowano

He, he, udało mi się dostać do ASO i nie uwierzycie...

Okazało się, że źródłem wszystkich tych problemów jest zbyt niski poziom płynu hamulcowego.

Płyn ten służy też do wspomaganie sprzęgła, ale rurka do sprzęgła położona jest najwyżej - dlatego jak był zimny, nie łapało, a po rozgrzaniu płyn powiększał objętość i wlatywał do rurki.

Auto jest teraz jak nowe...

Kto by pomyślał :-p

Opublikowano

ja bym pomyslal, bo mialem ten sam problem. jak temp spadla do minus costamcostam to pedal byl zupelnie bez funkcji... okazalo sie ze byl wyciek plynu i puki bylo cieplo bylo ok.

ale zdarzyles sobie pomoc sam...

pozdr