Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos sie spotkal z takim problemem w e60 2007rok:

przestal mi dzialac poprawnie kluczyk (drugi kluczyk z akumulatorkiem a nie bateria)

drzwi czasem otwieraly sie i zamykaly bez problemu a czasem nie dzialal wcale dopiero w momecie jak bylem blisko samochodu wiec

-wymienilem antene diversity niestety bez zmian czasem otwieral a czasem nie otwieral ....dzialal zazwyczaj z bliska jak kierowalem kluczyk w strone anteny,

wyskoczyl mi blad ze akumulator jest rozladowany wiec kupilem nowy i zamontowalem ale wciaz byl problem wiec zamowilem wkoncu nowy kluczyk.....

w chwili obecnej wciaz jest problem czasami dziala z odleglosci nawet 50 metrow a czasami wcale dopiero jak stoje przy samym samochodzie ....czy ktos mial podobna sytuacje nowy akumulator kluczyk i antenna i wciaz ten sam problem.....prosze o pomoc

Opublikowano

Próbowałeś drugim kluczykiem?

Moze problem nie leży po stronie kluczyka tylko sterownika w aucie (miałem tak w 730d) wymieniłem wszystko w kluczyku a dalej to samo z czasem nie otworzysz inaczej niż przez włożenie w drzwi grotu

Opublikowano

Również mam problem z otwieraniem auta ( e60 2004r) na jednym kluczyku nie otwiera i nie zamyka zamka a w drugim zawsze zamyka ale z otwieraniem jest problem- czasem otwiera z daleka, czasem z bliska ale często muszę otwierać ręcznie:(. Myślałem że kluczyk się podładuje podczas dłuższej jazdy ale niestety.

Gdzie może być przyczyna?

Opublikowano
Próbowałeś drugim kluczykiem?

Moze problem nie leży po stronie kluczyka tylko sterownika w aucie (miałem tak w 730d) wymieniłem wszystko w kluczyku a dalej to samo z czasem nie otworzysz inaczej niż przez włożenie w drzwi grotu

A gdzie sie znajduje owy sterownik od centralnego zamka????

• 2 tygodnie później...