Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy w E36 316i Compact '95 jest fabryczny map sensor, pytam ponieważ mam założoną instalację gazową BRC Sequent 24 , i chciałbym podłączyć do niej mapsenora aby móc mieć możliwość regulacji instalacji. Ostatnio na przeglądzie serwisant podłączał własnej roboty map sensor najpewniej z innego auta tylko z dorobioną wtyczką do BRC. Czy ktoś na forum miał z czymś takim do czynienia i robił coś takiego ? Mam kabel i oprogramowanie takie jak w serwisie i brakuje mi właśnie tylko map sensora. Z góy dziękuję za pomoc .

Pozdrawiam Wszystkich

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki silnik masz 1.6 czy 1.9 i dokladny rocznik a najlepiej vin nie Wien czy jest roznica w czesciach ale pewne jest pewne :)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Z tego co wyglada masz tylko LMM (Luftmengenmesser Sensor miezacy przelot powietrza) Przejrzyj sam ale mysle ze to sie zgadza. http://de.bmwfans.info/parts-catalog/E36-Compact/Europe/316i_1.6-M43/L-M/may1995/browse/fuel_preparation_system/volume_air_flow_sensor/

tutaj katalkog czesci po Polsku. bedzie latwiej http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=CG11&mospid=47451&hg=13&lang=pl

Edytowane przez speed1211

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź, to czyli muszę sprawić sobie map sensor z innego samochodu i wpiąć się nim w obwód podciśnienia i wtyczkę diagnostyczną instalacji gazowej. Może ktoś to już robił w swojej Bmce ?