Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie ostatnio wyszlo na trasie tempomat ustawiony na 160km/h czasami bylo i 190 przejechane prawue 700km spalanie wyszlo 6.3l. Bmw e90 320d 163 km automat
Kolega pytał o spalanie w mieście bo na trasie to wiadomo że mniej i można się chwalić wynikami ale ile Ci łyknie po mieście :?: U mnie spalanie do pracy i z powrotem ok 20 km dziennie było 11,2 potem 9,6 a teraz tak 8,7 i niżej już nie zejdę bo się chyba nie da albo nie umiem jeździć jeszcze automatem bo całe życie miałem manualną skrzynie (to mój pierwszy automat) :oops: A te 9l na setke to i tak nie jest jeszcze źle a radość z jazdy bezcenna.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

jeszcze dodajcie na jakich oponach jeździcie? bo między 16 a 19 jest spora różnica... :)

edit: u mnie silnik n47 i napęd x-drive - średnie spalanie na kołach 18" z około roku czasu 7,15l (na podstawie aplikacji Dziennik Tankowań)

Edytowane przez kulfon3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To warto to jeszcze zweryfikować z rzeczywistością i proponuję wtedy siedzieć :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jezdze na 17 a spalanie na krotkich odcinkach podjazdy do pracy 4km w jedna strone, na zakupy itp 7.4l na kompie

Ewidentnie masz coś zepsute, za mało ci pali. Zresztą jak już wiele razy pisałem uwielbiam tematy o spalaniu, gdzie wartości dochodzą do tak małych granic, że producent tego nie przewidział. Z tego co pamiętam to BMW przy tym silniku w automacie w mieście przy nagrzanym silniku podaje ponad 8 litrów na 100 km. A twój nagrzany max do 60 stopni po 4km pali 7. Pozazdrościć :D

Opublikowano
Zepsuye bo malo pali?dobre:) po miescie jezdze sporadycznie i nie jezdze tylko do pracy i spowrotem (mam tu na mysli krotkie odcinki do 20 km) a spalanie takie pokazuje mi na kompie wiec tak pisze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To wyzeruj spalanie, zrób te 4 km, zgaś, znowu odpal i kolejne 4 km, wtedy podaj spalanie. Ale i tak rzeczywiste byłoby dopiero gdybyś zalał do pełna, zrobił tak chociaż 100km i znowu do pełna. Albo może lepiej nie wiedzieć..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Świeżo po wymianie termostatów 2.0d 163KM po chipie na 190:

Miasto (wawa): 9-11.5 l/100 w zależności od tego czy stoję w korkach czy nie.

Trasa - jeszcze do sprawdzenia bo ostatnim razem trasę robiłem przez wymianą termo gdzie temperatura nie przekraczała 82st i spalanie przy 130-160 wyszło lekko ponad 8 litrów.