Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, gdy podłączam Samsunga S4 przez kabel Aux, pojawiają się szumy ( głośniejsze od muzyki), nie musi być uruchomiona muzyka, szumy są ciągłe. Inne telefony na tym samym kablu, w moim samochodzie działają bez zarzutu. Mój telefon również działa w każdej innej marce niż BMW na tym samym kablu ( testowałem w kilku markach i kilku BMW). Gdzie może być problem?

System audio Bmw Professional bez Bluetooth i bez Navi.

Z góry dzięki za każde info.

Rafał

Opublikowano

Mimo wszystko spróbuj podłączyć telefon na innym kablu.

Mam u siebie jakiś krótki kabel i na nim S4 gra idealnie.

Natomiast ostatnio kupiłem kabel Hama ( 50 cm długości ) i na nim słychać szumy pomiędzy zmianami utworów i często w trakcie grania muzyki.

Jeśli szumy dalej będą występować to proponuję sprawdzić czy gniazdo Aux nie zostało uszkodzone, ale to chyba bez rozbierania konsoli się nie obejdzie.

Spróbował bym jeszcze inny telefon podłączyć do swojego auta na innym kablu.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

Wszystko to robiłem.

Na innym kablu też są szumy. A inne telefony grają bez zarzutu. A gniazdo jest moim zdaniem ok, bo takie same szumy są w innych BMW przy moim telefonie. Więc obawiam się, że to kwestia jakiejś zgodności, lub jakiś ustawień.