Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie chcialbym podłączyć przepustnice ktora znajduje sie na oryginalnym tłumiku koncowym e36 328i M52. Dokładnie chodzi mi o rozmieszczenie elementow całego układu...Prosba do włascicieli 328i o wskazanie gdzie co powinno sie znajdować...poniżej schemat z bmwstore

http://imageshack.com/a/img600/1194/3hio.png

nr 13 to zbiornik podcisnienia...czy powinien sie znajdowac pod maska gdzies obok filtra weglowego?

nr 16 elektrozawor sterowany z DME rozumiem, ze powinien znajdowac sie obok tłumika koncowego, czy tak?

Czy podcisnienie doprowadzone z kolektora jest rozdzielane trojnikiem pomiedzy elektrozawór filtra weglowego, a zbiornik podcisnienia ?

Opublikowano
Elektrozawór rzucił mi się w oczy w bagażniku.zbiornika tam nie widziałem,więc zapewne siedzi koło silnika.co do trójnika to nie wiem,jak się uda to spojrzę jutro pod maskę
Opublikowano
Jakbyś dał rade zrobić zdjecie jak elektrozawór ten jest zamocowany i dokładnie, w ktorym miejscu to byłbym wdzieczny...no i podłaczenie pod maska...
Opublikowano
Zawór w bagażniku po lewej stronie pod plastikiem.zbiornik vacum pod rozrusznikiem.wyjście ze zbiornika idzie do skrzynki z bezpiecznikami.nie wiem tylko jak jest podłączony zbiornik-kolektor bo za dużo tam paści.ale dowiem się bo muszę dostać się do separatora oleju...http://img690.imageshack.us/img690/153/oaax.jpg
Opublikowano
..to już coś wiem :) ...w takim razie jak bedziesz wiedzaił cos wiecej to napisz....az tak mi sie z tym nie spieszy...ale zastanawiam sie tylko dlaczego wyjscie ze zbiornika idzie do skrzynki z bezpiecznikami, przeciez to jest tylko waz podcisnienia....