Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Niedawno stałem się szcześliwym posiadaczem 525d

w wersji z Navi i monitorkiem 16:9

Ponieważ samochod stał przez pewien czas bez akumlatora

prawdopodnobnie zresetowało się zabezpieczenie radia

bo nie mogę go odpalić.

Posiadam w dokumentach Radio Pass z numerem seryjnym

radia - czy da sie jakos z tego wygenerowac code potrzebny do odpalenia

radyjka?

Edytowane przez Bman
Opublikowano
A z ktorego roku masz autko ??? bo w tds-ach nie bylo takich monitorow... chyba ze masz 525d
Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano

Tak myslalam :lol:

A navi Ci dziala ?? Bo cos mi tu nie pasuje. Powinienes miec radio Professional, to radio nie posiada zadnego kodu.... ono jest kodowane do konkretnego auta i mozesz sobie odpinac baterie ile chcesz bo za kazdym razem zaskoczy. W salonach stoja auta odklemowane od akumulatora miesiacami i po odpaleniu radio dziala. Zastanawia mnie ten radio pass z kodem ktory masz.... moze masz inne radio tz nie od tego auta.

Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano
A może chodzi o "Code" dot. uruchamiania silnika ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

%5B640%3A395%5Dhttp%3A//bman.aplus.pl/navi.jpg

Radyjko z navi jest identyczne z tym powyzej:

Chodzi o to ze w dostepnych opcjach nie widnieje RADIO

TV smiga ale bez glosu,

a na ostatniej pozycji jest cos takiego jak "Code"

Nacisniecie przycisku FM/AM niczym nie skutkuje.

Sorry ze tak mecze ale mam francuskiego manuala i nic z niego nie kapuje...

(moze ktoś ma w wersji elektronicznej w jakims bardziej cywilizowanym jezyku to bylbym wdzieczny)

Opublikowano

Code nie dotyczy do radia, tylko do auta...... jak po przekreceniu kluczyka - w pozycji 1, mozna zakodowac auto. Przy ponownym wlaczeniu aby go uruchomic trzeba wbic ten kod.

Jak przyciskasz ta galke od glosnosci z lewej strony to powinna Ci sie zapalic pomaranczowa lampeczka obok.... to jest wlaczone radio.

Glosu nie masz bo jest nastawiony na inny system, musisz w Menu ustawienia tv znalezdz sobie polski system i go aktywowac. Musisz probowac, bo mozesz miec czarno-bialy i glos... ale szukaj do skutku bo napewno jest i kolor i glos.. to dziala na jakims amerykanskim systemie w polsce.

Ten przycisk poprzeczny z lewej strony jak sie patrzysz na radio i jest napisane MODE, to obok tego jest takie cos smiesznego... to jest przycisk do zmieniania miedzy radiem i tv

Zmien sobie jezyk, bo powinienes miec jeszcze angielski i niemiecki.

Opublikowano

Witam!!!

Mam taki sam tuner TV jak na zdjęciu wyżej, jeszcze nie podłączony z prostej przyczyny - nie wiem jak to zrobić i co dokupić by coś tam dzałało.

Rozkręciłem obudowę i stwierdiłem że ma to w środku odtwarzacz kasetowy ( i to tyle co wiem), zastanawiam się nad tym czy ma to w sobie tuner radiowy (ale chyba nie bo brak gniazda antenowego)

Poziadam oryginalne radio BMW coś tam Busines z odtwarzaczem kasetowym, i tu rodzi się kolejne pytanie - czy po zdjęciu przedniego panela można używac tego tunera jako radio i przy okazji wzmacniacz?

Na tym kończy się moja wiedza i kłaniam się nisko bymnie ktoś oświecił

Niecierpliwie czekam na info. Gorąco pozdrawiam!!!

Opublikowano

Jak przyciskasz ta galke od glosnosci z lewej strony to powinna Ci sie zapalic pomaranczowa lampeczka obok.... to jest wlaczone radio.

Niestety naciskam to to ale ani lamkpa sie nie swieci ani radio nie odpala.

Jakies pomysly?

Nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale caly czas mryga mi srodkowa czerwona dioda w radyjku...

Opublikowano
Witam!!!

Mam taki sam tuner TV jak na zdjęciu wyżej, jeszcze nie podłączony z prostej przyczyny - nie wiem jak to zrobić i co dokupić by coś tam dzałało.

Rozkręciłem obudowę i stwierdiłem że ma to w środku odtwarzacz kasetowy ( i to tyle co wiem), zastanawiam się nad tym czy ma to w sobie tuner radiowy (ale chyba nie bo brak gniazda antenowego)

Poziadam oryginalne radio BMW coś tam Busines z odtwarzaczem kasetowym, i tu rodzi się kolejne pytanie - czy po zdjęciu przedniego panela można używac tego tunera jako radio i przy okazji wzmacniacz?

Na tym kończy się moja wiedza i kłaniam się nisko bymnie ktoś oświecił

Niecierpliwie czekam na info. Gorąco pozdrawiam!!!

1. To nie jest tuner TV, tylko monitor

2. Nie ma radia, do nawigacji jest osobno tuner radiowy - specjalny do navi

3. Aby cokolwiek się wyświetliło na ekranie jest potrzebny jeszcze czytnik lub tuner TV

To tak bardzo krótko - po za tym pisałem już o tym parę razy na forum ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

To co mruga tz ta czerwona dioda to od telefonu.... jak karta nie jest wlozona to sobie miga.

Bman a sprawdzales czy masz wogole modul radiowy ?? bo moze ktos wyciagnal albo jest walniety.

aaa i jeszcze co masz czy radio kasete, CD czy masz zmieniarke w bagazniku ?? i czy to dziala ?? i czy gada jak navi nastawiasz ??

modul radiowy jest w sedanie zdaje sie pod kompem navi za zmieniarka, to jest takie metalowe pudeleczko. Sprawdz tez czy bezpiecznik jest w nim okejos... a i sprawdz tez bezpieczniki hmmm 7, 9 i 41