Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z hamulcami przednimi w moim bmw. Gdy wyjeżdżam z garażu lub jak auto postoi trochę dłużej np.godzinę to strasznie piszczą mi hamulce w kole przednim prawym.Po ruszeniu i kilkukrotnym naciśnięciu pedału hamulca dopiero wtedy przestają piszczeć. Nie jest to pisk spowodowany złymi tarczami lub klockami gdyż cały komplet wymieniłem na nowy a na starym komplecie tarcz i klocków miałem takie same objawy. Mechanik wszystko przeczyścił dwukrotnie i nic to nie dało.Nie wiem już co robić.Czy ktoś miał coś takiego i jak te piski usunąć.
Opublikowano
Czasem sie tak zdarza nie wszystkie klocki współgrają z tarczami albo po świeżej wymianie aktualnie przeszedłem ten problem i przestały piszczeć po jakś 2 tygodniach
Opublikowano
Witam mam problem z hamulcami przednimi w moim bmw. Gdy wyjeżdżam z garażu lub jak auto postoi trochę dłużej np.godzinę to strasznie piszczą mi hamulce w kole przednim prawym.Po ruszeniu i kilkukrotnym naciśnięciu pedału hamulca dopiero wtedy przestają piszczeć. Nie jest to pisk spowodowany złymi tarczami lub klockami gdyż cały komplet wymieniłem na nowy a na starym komplecie tarcz i klocków miałem takie same objawy. Mechanik wszystko przeczyścił dwukrotnie i nic to nie dało.Nie wiem już co robić.Czy ktoś miał coś takiego i jak te piski usunąć.

Kolego sprawdź czy to koło które piszczy się czasem nie grzeje, jeśli się grzeje to po prostu tłoczek w zacisku hamulcowym masz przytarty lub zanieczyszczony i nie odbija i przez to piszczy.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Koło nie grzeję się , to piszczenie następuję przy naciśnięciu na hamulec później ustaje Po kilkukrotnym naciśnięciu pedału hamulca jest już cisza dopóki znów nie zostawię auta na około godziny.Mechanik czyścił tłoczek i chodzi normalnie nie zacina się .Chyba faktycznie kupię cały zestaw naprawczy prowadnicy i zacisku hamulcowego.
Opublikowano
Ja klocki wymieniałem jakieś rok temu i przez ten czas było ok ale mi sie wydaje ze to nie jest pisk z klocków. dziwne to jest bo raz lub dwa razy nacisne na chamulec i juz jest cisza nawet nie zdąze sprawdzic co sie dzieje , a jak zajechałem do mechanika to była już cisza pozdrawiam i czekam na jakieś wiadomości
Opublikowano
miałem tak samo po ok 6 mc od wymiany klocków zaczęły piszczeć. zdjąłem kolo i popukałem delikatnie w zacisk, posypało się sporo syfu i jest spokój.