Skocz do zawartości

problem z podświetleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

mam diody, dokladnie takie :

http://allegro.pl/item84008340_diodowe_zarowki_t3_do_przyciskow_samoch_.html

problem mam taki ze dioda albo nie swieci wcale, albo swieci caly czas. czemu tak sie dzieje? jest podlaczona do przyciskow od szyb elektrycznych. przeciez owe przyciski swieca po wlaczeniu swiatel postojowych a nie non stop?

Opublikowano
u mnie w e34 jak wlacze zaplon jest 12V,jak wylacze zaplon i otworze drzwi to jest 8V. dla zarowki to za malo i nie swieci a dioda jednak sie swieci. sprobuj dac wiekszy rezystor niz dales.
Opublikowano
  • Autor
a jesli nie dalem wcale??:)
Opublikowano

a co miales orginalnie? zarowke czy diody? jesli zarowke to pewnie na 12V

jesli dasz diode, to bedzie tylko PsssSSyk i po diodzie.

p.s. sprawdzilem dokladnie, diody przygasaja po wylaczeniu zaplonu, a po kilku minutach gasna calkiem.

Opublikowano
  • Autor
nie no wczesniej byly zaroweczki a ja dalem diody, te z allegro sa chyba na 6 i 12 V
Opublikowano
sa takie wynalazki z rezystorami w srodku. nie znam twojego modelu niestety, pisalem o moim, moze jest podobnie. poczekaj pare minut moze zgasnie
Opublikowano
  • Autor

dzieki kolego za zainteresowanie :)

u mnie jest podobnie bo diody sie swieca gdy otworze drzwi albo gdy wlacze stacyjke :)

Opublikowano
zgaslo po czasie??bo nic nie piszesz?
Opublikowano
  • Autor
diody gasna jak wylacze stacyjke, otworze i zamkne drzwi, to wtedy gasna, jak znowu drzwi otworze to swieca a jak zamkne to znowu gasna, chyba za wlacze stacyjke to znowu swieca caly czas.
Opublikowano

czyli tak jak powinno byc. konczysz jazde i wyciagasz kluczyk, nie otwierasz drzwi, w tym momencie mozesz pozamykac od srodka szyberdach i szyby, po otwarciu i zamknieciu drzwi juz nie dzialaja przyciski, i tez nie sweca :-)

jak to moj znajomy rozszyfrowal skrot :

Bardzo

Malo

Wiem

te auta sa pelne zagadek :-)

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
wszystko jest tak jak napisales z mala roznica... gdyz po ponownym otwarciu drzwi przyciski znowu swieca i po zamknieciu gasna i tak za kazdym razem :) bez wlanczania stacyjki