Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy proszę o informację w jaki sposób mogę skonfigurować własną trasę i wczytać ją do auta?

Chodzi mi o podstawowe informacje typu:

na jakiej stronie internetowej mogę planować trasę, czy potrzebuję tam konto i czy korzystanie z tego serwisu jest odpłatne?

z góry dziękuję za informacje :)

Opublikowano

No, tylko trzeba przy zapisywaniu czytać instrukcję: zapisujemy ZIP, najlepiej na desktop i dopiero rozpakowujemy archiwum na USB.

Ja kupiłem sobie malutką pamięć BMW i tam dopisuję potem kolejne potrzebne mi "podróże" w postaci pliku z katalogu BMWdata - nav.

Jeszcze dygresja: mapa w BMW Routes jest stosunkowo zaktualizowana (pewno na bazie Google Maps). Jeśli w aucie nie ma najnowszej mapy, to po zaimportowaniu podróży nawigacja dostosuje trasę do swojej bazy danych. To oczywiście, bo import trasy nie spowoduje przecież zaktualizowania map w aucie.

Aby zaimportować "podróże" trzeba wejśc w nawigację, iDrive w lewo 2x i wybrać opcje "impotrtuj podróż".

Opublikowano

dzięki za informację :)

jeśli jest taka możliwość prosiłbym o "namiar" na wspomnianą instrukcję ;)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jak będziesz zapisywał to zobaczysz instrukcję.