Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niestety napęd w mojej nawigacji przestał działać. Chodzi o model business z 2007 roku (montowany w E90 w wersji z widokiem mapy i przyciskami pod szczeliną do wsuwania płyty dvd).

W serwisie zaproponowali mi zakup kompletnej nawigacji w cenie przekraczającej 3000 pln oraz poinformowali ze nie ma możliwości zakupu samego napędu dvd.

Wiem że do wersji professional można kupić sam napęd (nr części: 65839273195, koszt ok 400 pln), brak takiej możliwości w przypadku buisnessa mocno mnie dziwi....

Czy ktoś z was zna temat? Czy jest możliwość dostania samego napędu do wymiany lub podebrania zamiennika?

Może ktoś naprawia te napędy?

Opublikowano

Dziwna to usterka.

Napęd po dłuższym postoju jest zupełnie martwy.

Nie oddaje płyty, nie dochodzą z niego żadne dźwięki.

Tak jakby mechanizm nie był zasilony.

Po przejechanie pewnego odcinka, a w zasadzie po rozgrzaniu sie, nagle zaczyna działać, i działa bezbłędnie aż do następnego dłuższego postoju.

W lecie ozywal w miarę szybko, po ok 10-15 minutach jazdy. Teraz budzi się po ok godzinie, albo i później....