Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z odpaleniem auta a mianowicie.

Auto kupiłem z miesiąc temu, ze 2 tygodnie stało nieruszane gdyż jak sądziłem skończył (uciekł) mi gaz. Po kupnie zalałem 20l lpg i przejechałem niespełna 80km więc myślałem że układ ma gdzieś nieszczelność.

Auta nie potrzebowałem przez te 2 tyg więc stało. Wczoraj kolega podcholował mnie na stację, wlałem 20 litrów i mimo wielu prób silnik zaskakuje tylko na max sekundę po czym gaśnie. Na benzynie od samego początku auto nie pracowało, gdy przełączam na pb i próbuję odpalić to silnik nawet nie kaszlnie choć benzyna jest więc może być problem z pompą itp itd. Nieistotne.

Ważne że na lpg chce odpalić a nie może. Czy ktoś miał może taki problem?

Wszelkie rady mile widziane. Wolałbym uniknąć konieczności holowania go do mechanika bo nim znów będę miał możliwość na hol trochę czasu może minąć...

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano
Jak chcesz odpalić jak jest tak zimno? Zamarza Ci reduktor i koniec. Gaz musi być rozpylony a żeby rozpylić a nie lać musi być temparatura silnika ok 30st. Napraw auto i dopiero jeździj na gazie.