Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

z rozkodowania VINu wyszło mi, że auto powinno mieć autoalarm (tak mi się wydaje). Tylko, że jak próbowałem trząść samochodem lub ktoś siedział w środku po zamknięciu samochodu, to nic się nie działo. W środku też nie znalazłem, żadnych 'pierdółek' przy podszybiu od alarmu. Czy wie ktoś może jak sprawdzić czy alarm działa ?

Posiadam system bezkluczykowy, ale odchodziłem dosyć znacznie od samochodu. Auto jest z 2007r.

Druga sprawa to chciałbym zapytać czy ktoś ma w swoim aucie autoalarm (fabryczny) lub ewentualnie np. blokadę skrzyni biegów. Czy jest z tego zadowolony ? Jaki jest szacunkowy koszt założenia takiego zabezpieczenia ?

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Opublikowano
Jak masz fabryczny alarm, to powinna być czerwona dioda pod lusterkiem. Jak zamkniesz auto i ktoś będzie się w środku poruszał to alarm zadziała (nie od razu, ale po chwili). Nie polecam fabrycznych zabezpieczeń, nie stanowią większego problemu dla złodzieja - mówię tu o złodzieju, a nie marnym złodziejaszku. Jest na forum duży temat o zabezpieczeniach. Poczytaj np. viewtopic.php?f=70&t=192303
Opublikowano

Dzięki za info, poczytałem, a alarm sprawdzę jutro :)

Co do zabezpieczeń to faktycznie padło kilka propozycji, z czego nasuwa się jeden wniosek - jak mają ukraść to i tak ukradną, to tylko kwestia wprawy złodziejaszka i tego jak mu się to utrudni...

Chodzi mi po głowie zabezpieczenie w stylu bear lock Z i odcięcie zapłonu. Ile może kosztować zainstalowanie takiego 'ukrytego przycisku' ?

Istnieje jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe, które można wprowadzić z poziomu komputera pokładowego samochodu ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A co jeśli złodziej otworzy auto ( dla nich to nic trudnego ) to w tedy automatycznie alarm sie wyłączy...

a tak wogole to jestem nowy i witam wszystkich ;)