Skocz do zawartości

Wymiana gumek w kluczyku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcę wymienić gumki w kluczyku E39, rozebrałem kluczyk jak do wymiany baterii i tutaj pytanie: muszę spróbować wyjąć cały moduł elektroniczny z kluczyka czy próbować wyjąć gumki od przodu? Dziękuję za pomoc.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Witam,

chcę wymienić gumki w kluczyku E39, rozebrałem kluczyk jak do wymiany baterii i tutaj pytanie: muszę spróbować wyjąć cały moduł elektroniczny z kluczyka czy próbować wyjąć gumki od przodu? Dziękuję za pomoc.

Od przodu nie wyciagniesz jej bo te 3 przyciski to jest jedna gumka. Obczaj jak jest wsadzona kostka imo. Wyciagasz czały moduł i pamietaj nie zgub kostki od imo. Potem odrywasz stara gumke na jej miejsce nowa kostka imo i ogólnie elektryka klucza.

Filmik

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.

Opublikowano

Dzięki za szybkie info :) Zrobiłem tak, że wyciągnąłem wszystko, a potem spytałem czy tak ma być :mrgreen: Na końcu zakodowałem nowy kluczyk i jest elegancko. Przy podkładzie z Ojca Chrzestnego pracuje się zdecydowanie lepiej :8)

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804