Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam e63 po lifcie z USA. Mam wgrane polskie menu przez poprzedniego wlaściciela. Problem polega na tym, że mam caly czas wyzerowanym komputer pokładowy, tzn w miejscu "spalanie", "pokonany dystans" i jeszcze dwie rzeczy zamiast liczba mam "---". Nic nie daje ponowne zresetowanie komputera pokładowego. Cały czas są widoczne "---". Ma ktoś jakieś pomysły? Aha na wyświetlaczu obok prędkościomierza normalnie mam pokazywane spalanie, czy prędkość średnią.

Pozdr

Opublikowano
Licznik jest w milach. Pierwszy raz mi sie zdazyla taka usterka. Dzisiaj rano jak odpalilem samochod to juz wszystko wrocilo do normy. Problemem moze byc akumulator, poniewaz nie byl wymieniany od nowosci
Opublikowano

Pytam o ten licznik dlatego że z tego co wiem polskie kompy nie zawsze mogą się połączyć z bmw z usa i może błąd był przy wgrywaniu menu.

W 6er jest pełno elektroniki, akumulator straci delikatnie moc czy coś takiego i od razu mogą być cyrki, innym też powodem może być słaby alternator.