Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam kilka problemow ze swoja e30 i chcialbym aby ktos mnie nakierunkowal w kilku tematach. Po pierwsze to nie leci mi cieple powietrze z nawiewu, jak dotykam weze co ida do nagrzewnicy no to nie odbiegaja temperatura od tych co ida od chlodnicy. Jezeli to nagrzewnica to duzo jest roboty zeby ja wyjac? Trzeba zdejmowac cala deske? Drugi problem to chyba tuleje belki, najgorzej jest po deszczu, jak auto gubi trakcje to tak jakby podskakiwal i strasznie tlucze z tylu, ciezko je wymienic ? Trzrba podgrzewac sruby palnikiem ? A trzecie pytanie jest odnosnie hamulcow. Mam z przodu tarcze nie wentylowan a chcialbym zmienic na wentylowane , czy mozna zmienic tylko adaptery do zaciskow od wersjii z tarczami wentylowanymi? Moze zostac stary zacisk? Z gory dzieki za odp :)

"Albo GRUBO albo WCALE"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zeby wymienić nagrzewnicę nie trzeba demontować deski, trochę gimastyki i da się ją wyjąć.

Do sprawdzenia cały tył. TUleje, amorki mocowanie amortyzatorów.

Kupujesz zaciski z jarzmami od wersji wentylowanych. Żadnych adapterów. OEM Zacisk na wentyle, jarzma, tarcze.

PZDR>