Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poradzcie mi, bo moje autko nie ma fabrycznego alarmu, co załaożyć i co odcinać alarmem, aby to nie było do rozpoznania w 5 sekund?
pzdr Rysiek
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Cześć,

Trochę odgrzebuję stary wątek, ale przerabiałem to u siebie (e61 przedliftowe). Też miałem auto bez alarmu. Poszukałem trochę co jest dostępne na rynku z porządnych alarmów które integrują się na szynie CAN i wybrałem model, zamontowałem we Wrocławiu na Paczkowskiej. Dlaczego tam? Bo mieli dobre referencje, gwarancję i serwis w całym kraju :)

Alarm działa jak należy, dodatkowo uaktywniłem w nim funkcję immobilisera - auto daje się uruchomić dopiero po wykonaniu paru nieoczywistych czynności. Zdaję sobie sprawę, że to nie daje 100% zabezpieczenia, ale każda sekunda złodziejowi "w plecy" daje nam przewagę.

Nie mam podłączonej diody w lusterku, zamiast tego dioda wystaje przy słupku drzwi. Może kiedyś ją przeniosę ;)

Żeby nie robić reklamy na forum - szczegóły na priv.