Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, dziś otwarłem maskę przy pracującym silniku i dobiegł mnie niepokojący hałas.

zdiagnozowałem, że przyczyną tego drażniącego dźwięku jest luz przewodu powietrza doładowującego u góry "tej rury".

część ta posiada metalowy kołnierz z taką jakby sprężynką/ zapadką i łączy się z przepustnicą. jako, że obydwie części są na ich styku metalowe wibracja silnika wprawia je w drżenie i stąd ten hałas... przeglądałem realoem i znalazłem "uszczelkę", której u mnie nie ma... być może uszczelka rozwiąże mój problem :)

nie wiem tylko, która część potrzebuję do swojego auta n47d20c 2008.11

w realoem uszczelki są już nieprodukowane...

Uszczelka kształtowa 11 61 7 801 971 koniec produkcji

Uszczelka kształtowa 11 61 8 506 785 koniec produkcji

zdaje się, że zastępuje je

Pierścień uszczelniający kształtowy 11 61 8 506 786

miał Ktoś może podobny problem? czy ten pierścień rozwiąże mój problem?

z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano
Koledzy, dziś otwarłem maskę przy pracującym silniku i dobiegł mnie niepokojący hałas.

zdiagnozowałem, że przyczyną tego drażniącego dźwięku jest luz przewodu powietrza doładowującego u góry "tej rury".

część ta posiada metalowy kołnierz z taką jakby sprężynką/ zapadką i łączy się z przepustnicą. jako, że obydwie części są na ich styku metalowe wibracja silnika wprawia je w drżenie i stąd ten hałas... przeglądałem realoem i znalazłem "uszczelkę", której u mnie nie ma... być może uszczelka rozwiąże mój problem :)

nie wiem tylko, która część potrzebuję do swojego auta n47d20c 2008.11

w realoem uszczelki są już nieprodukowane...

Uszczelka kształtowa 11 61 7 801 971 koniec produkcji

Uszczelka kształtowa 11 61 8 506 785 koniec produkcji

zdaje się, że zastępuje je

Pierścień uszczelniający kształtowy 11 61 8 506 786

miał Ktoś może podobny problem? czy ten pierścień rozwiąże mój problem?

z góry dziękuję za pomoc :)

Kolego zamów ten pierścień uszczelniający i zamontuj i drżenie zniknie a poza tym jak nie masz tego uszczelnienia to cześć doładowania idzie w atmosferę to jest ten numer: 11 61 8 506 786 i będziesz miał problem z głowy :D

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D