Skocz do zawartości

Regulacja - dach panoramiczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy próbował ktoś tego dokonać , wyregulować dach panoramiczny by mniej szumiał ?

"Przednia szybka do max 1mm poniej przedniej powierzchni dachu tylnia z kolei max 1mm powyżej tylniej powierzchnia dachu."

Opublikowano
Czy próbował ktoś tego dokonać , wyregulować dach panoramiczny by mniej szumiał ?

"Przednia szybka do max 1mm poniej przedniej powierzchni dachu tylnia z kolei max 1mm powyżej tylniej powierzchnia dachu."

Temat był poruszany tutaj:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=86&t=225263

Ale podejrzewam że i tak wymienisz uszczelkę.

W wysłanym wyżej wątku kolega fajnie opisał jak to zrobić.

Ja wymieniłem i jest git :cool2:

Opublikowano

Dziękuję

Nasuwają mi się jeszcze dodatkowe dwa kontrolne pytania.

1. Czy po wymianie uszczelki trzeba obowiązkowo przeprogramować / zrobić update sterownika silniczka dachu ?

2. Czy regulując dach należy odłączyć silniczek , nie wystarczy że zapłon jest wyłączony ?

Opublikowano
Dziękuję

Nasuwają mi się jeszcze dodatkowe dwa kontrolne pytania.

1. Czy po wymianie uszczelki trzeba obowiązkowo przeprogramować / zrobić update sterownika silniczka dachu ?

2. Czy regulując dach należy odłączyć silniczek , nie wystarczy że zapłon jest wyłączony ?

Ad 1. Trzeba zrobić adaptację szyberdachu. Ja wykonałem to przy użyciu INPA'y. Ale można też bez INPA'y to wykonać, czytałem gdzieś że odpowiednio długo należy przycisk od szyberdachu przytrzymać. Poczytaj sobie, sporo tego było na forum w innych działach.

Ad 2. Hmm. Ja do regulacji otwierałem sobie szyberdach do takiego stopnia aby mieć dostęp do śrub regulujących i tyle. Regulowałem i nic nie odłączałem.