Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam e46 z klimatornikiem i zauważyłem iż ogrzewanie nie działa poprawnie, a objawy są takie że ustawię temperaturę na wyświetlaczu np 22st oraz ustawiam automatyczne sterowanie. Na początku grzania grzeje bardzo gorącym powietrzem a po jakimś czasie drogi ok 30 minut z nawiu leci już tylko zimne powietrze. Spotkał się ktoś z takim problemem?? Edytowane przez tomke8988
Opublikowano
No, ale wg. Ciebie to nie jest normalne? Na zewnątrz masz +10, ustawiasz grzanie, więc dogrzewa wnętrze do zadanych +22 po czym utrzymuje tę temparaturę? Gdyby grzał cały czas ciepłym to by jej nie utrzymał? Jak osiągnie 22 stopnie to ustaw 30 i po chwili zobacz czy masz ciepły nawiew ponownie i będzie zagadadka rozwiązana.
Opublikowano
to nie jest sytuacja normalna bo nawet jak jest na dworze -23st to też ten sam objaw jest, a jak by utrzymywał to leciało by jakieś letnie a tutaj leci zimne cały czas.
Opublikowano
Silnik 1,9 benzyna, a powiem jeszcze że jak włączę obieg zamknięty to sterowanie temperaturą chodzi bardzo dobrze tak jak powinien, a jak to opcja jest wyłączona to według mnie chodzi to beznadziejnie.