Skocz do zawartości

zaginiony kluczyk e38 help !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie problem mam mega. W niedziele na light festiwal ktoś gwizdnął mi kluczyki do auta albo je zgubiłem. Innego wyjścia nie widzę. Wróciłem w niedziele z działki o 16 i od tego czasu do dziś nie ruszałem auta. Z tego co pamiętam zamknąłem furę i poszedłem na góre do domu. Dzisiaj wracając zobaczyłem że klapa bagażnika jest niedomknięta. Sprawdzam cała fura otwarta nic nie zginęło z środka ani z bagażnika. Blokada skrzyni zapięta. Mieszkam w centrum więc wywnioskowałem że ktoś chodził po bramach i używał kluczyka. Nie mam pikania ustawionego więc możliwe że użył drugiego przycisku i otworzył nie świadomie klapę. Wczoraj gadałem z kumplem siedząc na przeciwko auta dobrą godzinę i na stówkę zauważył bym otwartą klapę... tak czy siak obawiam się że ktoś chce mi gwizdnąć furę. Może bał się w ciągu dnia odpalić auto i czekał na noc nie wiem. Tak czy siak jestem w kropce nie wiem co zrobić zbytnio. Mam drugi zestaw więc przestawiłem furę do kumpla na zamknięty parking ale parkowanie u siebie mam póki co spalone. No nie ma szansy żeby się klapa sama otworzyła albo żebym nie domknął zwłaszcza że brałem bagaże z auta. Ile może kosztować wymiana zamków wszystkich i wiąże się to z elektroniką immobilajzera pewnie. Czy ktoś coś takiego robił ?? ile może kosztować sama robota bo na allegro znalazłem jedną aukcję z komplemet zamków ale kosztuje miliard zlotych. Help.
Opublikowano
Stacyjka nowa, zakodowane kluczyki. Ale dłubania sporo żeby wyłuskać wkładkę zamka z kolumny. Bez pomocy bym nie ogarnął.