Skocz do zawartości

Turbina walnieta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegów i stało sie turbina w e-68 740D WALNELA i w zwiasku z tym mam pytanie czy wymieniac obie turbiny czy jedna czy regenerowane czy np.nowy srodek niemam pojecia prosil bym o jakies podpowiedzi moze ktos wymieniał turbine i ma rozeznanie i czy sama wymiana turbiny rozwiaze problem a nadmienie ze nic nie wskazywało na to że bedzie awaria silnik pracował cicho zadnych pisków czskow nic na trasie chmura białego dymu jak zadymiara i olej wcagneło ....z gtóry dziekuje za podpowiedzi dobre rady..
Opublikowano
ja bym regenerował ale w znanym i polecanym warsztacie na ori częściach, chyba że masz dostęp do używki ale sprawdzonej i sprawnej, jak druga sprawna i nie leje olejem to zostaw ją w spokoju
Opublikowano
witam druga niby nie leje turbina troche oleju było w dolocie ale podejżewam ze z tej walniętej dostało sie bo tego oleju miala napchane ..a mialem zamiar wymienić całe to serce turbiny na nowe nie regenerowac ale znajomy mechanik mi podpowiada że musze całą turbine wymienić że jesli zaciągneła olej sam srodek nic nieda ale to tylko obudowa a cholera wie :mad2:
Opublikowano
to raczej polecasz regenerację jakoś nie jestem przekonany dóżo się słyszy że po regeneraci chodziła 2 dni tydzień zalezy jak trafisz zobaczymy jak wyjma turbine co powie mechanik bende na bieżąco was informowal wiecie co mnie boli tobyła becia pszczółka igła a teraz ..załamka :(
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam..turbina była rozwalona doslownie rozsypana mam pytanie do kolegów co za przyczyna może byc ze taka turbina sie sypie bo to nie tylko zmęczenie materialu co sprawdzić żeby niebylo powturki z rozrywki ..pozdrawiam :mad2: