Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanko odnośnie Bmw E90 - czy można mieć z prawej strony lampe przednią firmy Valeo a lewą firmy ZKW - czy są jakieś znaczące róznice w użytkowaniu, świeceniu, wymiarach, żarówkach itd? Oryginalnie w aucie były lampy Valeo, zorientowałęm sie po fakcie jak dokupiłem firmy ZKW lewa lampę i teraz się zastanawiam czy wymieniac na Valeo czy jezdzic na dwóch róznych... Proszę o pomoc.. Dziękuję z góry.

Opublikowano
Tak jak pisza koledzy: roznica jest zadna. I jedna i druga to oryginalna lampa do e90. Jedyna roznica to "uchwyt" zarowek migacza (maja inny kolor i troszke inny ksztalt). Jezdzilem w takiej konfiguracji prawie dwa lata. Zadnej roznicy w spasowaniu czy wyswietleniu jezdni.
Opublikowano
Obsada żarówek kierunkowskazów inna. Nie zamieniaj stronami bo może nie pasować. .....

Co masz na myśli pisząc " nie zamieniaj stronami, bo może nie pasowac" ?

Uchwyt inny - ale chyba nie ten uchwyt związany z mocowaniem lampy do przedniego pasa?

Czy wizualnie (wyglądem) jak się patrzy na auto z przodu róznią się czymś (odcień, struktura, odblask) czy są identyczne?

Opublikowano
Mocowanie lampy jest takie samo. Mocowanie zarowki migacza jest inne - nie da sie ich przelozyc z valeo do zkw i na odwrot - ale same zarowki oczywiscie sa identyczne. Pozatym nie ma roznic. Ani wizualnych, ani w strukturze, ani w odcieniu, ani technicznych.
  • 8 lat później...
Opublikowano

Witajcie, podbiję temat.

Posiadam w swojej e91 poliftowej halogenowe reflektory marki ZKW z ringami. Postanowiłem wymienić całe reflektory ponieważ miałem w jednym pęknięte mocowania i spaloną żarówkę od ringów, a nowa kosztuje 200 zł, ponadto z drugiej strony miałem przetopione lustro światła drogowego (nie zauważyłem przed zakupem auta i nie wiem kiedy to powstało).

Do rzeczy. Kupiłem nówki Firmy Valeo po numerze części się zgadza. Teraz pytanie, czy będzie jakaś różnica z podłączeniem tych reflektorów czy będzie wszystko hulać? Głównie w kontekście takim, że jest tu różnica z umiejscowieniem żarówki od ringów? Nie jestem wytrawnym znawcą kabelków więc pytam :P