Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem BMW e60 2004r VIN: B651201 z niestety padniętą skrzynią. Szarpie bardzo. Skrzynię już w warsztacie wyciągnęli lecz nie widać dokładnie jaki jest jej model - chodzi o ostatnią cyfrę 6hp26 czy 6hp28. Na stronie parts.bmwgroup pokazuje że to z końcówką 26. Możecie potwierdzić ? Warsztat sam mi nie znajdzie skrzyni uzywanej bo już kilka razy się przejechali na niby "idealnych" Warsztat cieszy się bardzo dobrą opinią. Powiedzieli mi, że skrzynia ma być wraz z sprzęgłem hydrokinetycznym najlepiej ściąganym razem bez rozkładania na części. Najlepiej, żeby również z anglika co ma mało przejechane. Szukam takiej skrzyni na allegro i niestety nie znalazłem, żeby sprzęgło było w całości połączone ze skrzynią. Poza tym tych skrzyni jest sporo. Czy to musi być z 2004 czy może być po lifcie ? (wtedy niby inny moment obrotowy) Czy do 218km pasują również od 231km ? Proszę o pomoc. Ceny są rozbieżne od 1000 do 4000 zł. Już nie chodzi mi o to ile będzie kosztować. Chcę tylko kupić dobrą bo sama przekładka to koszt około 1000 zł plus nowy olej drugie 1000 zł. A może ktoś zna kogoś co ma taką w dobrym stanie na sprzedaż ? Mile widziany jakiś link do dobrej skrzyni :) Mogę się odwdzięczyć i zapłacić za pomoc.

Zamiast płacić przeczytaj... viewtopic.php?f=73&t=117891

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.