Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z nawiewem zaraz po jego uruchomieniu przez chwile tak dziwnie śmierdzi,potem ten dziwny zapach znika.Odgrzybiałem nawet cały układ i dalej jest to samo,jest mozliwosc żeby te kanały jakosc sprawdzic co sie w nich zalega.
Opublikowano

Problem znany i czesto spotykany (jesli masz klime).

Odgrzybianie oznonem w stacji obslugi klimy malo ci da.

Nawet markowe srodki czasami nie pomagaja, tak jak w moim przypadku.

Masz pewnie zawalony grzybem parownik.

Tu masz temat zbiorczy czyszczenia klimy:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=160396

Najlepiej i najtaniej kupic polecany w tym watki srodek do dezynfekcji szpitali, ktory zawiera spora ilosc IPY (alko. izopropylowego).

Calkowite usuniecie "zapachu" bedzie od ciebie wymagalo kilkukrotnego spryskania parownika z obu stron.

W najgorszym przypadku zrucanie konsoli srodkowej i reczne czyszczenie, ale nie spotkalem jeszcze smialka, ktory demontowal by tyle elementow, aby wyczyscic parownik.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Swietny film!

Ciekawe ile czasu sam bym demontowal u siebie konsole.

Chyba gra nie warta swieczki.

Ja u siebie kolejny raz bede spryskiwal srodkiem z IPO parownik przez otwory montazowe w nastepny weekend.

Bede tez mial mikro-kamere na elastycznym wysiegniku, wiec moze uda mi sie zobaczyc w jakim stanie jest moj parownik.

Co do filtra, to jesli jest slabej jakosci, lub nie ma go wcale, to bedzie Ci sie na parowniku zbieralo DUZO syfu, w ktorym roziwjac sie beda gryzby - ergo, bedzie duzy smrod.

U mnie duzo pomogla jazda na ciagle wlaczonej klimie, przez co grzyby sie "przeziebily" i wiekszosc chyba pozdychala.

Zycze powodzenia w walce ze smrodem :cool2:

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(