Skocz do zawartości

E39 2001r lift, problem ze stopem, xenonem i ringami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jakiś czas temu miałem "cyrki" z tylnymi lampami, zamiast kierunku świciło się co innego, zamiast stopu kierunki itd... okazało się że nie masowało coś tam (nieznam się po prostu). Zrobił to elektryk jakiś, ale naszukałem się go sporo. Wszystko chodziło przez chwile tak jak powinno. Problem się zaczął od nowa, 2 tygodnie temu, przestał świecić lewy stop, jest to możliwe aby się spalił? Tam są ledy bodajże, wczoraj wyświetliła mi się kontrolka od przedniej lewej lampy, wychodzę sprawdzam fakt faktem nie świeci Xenon, wydaje mi się że spalona żarówka, da się to jakoś sprawdzić? Przy okazji zauważyłem że oringi na prawej przedniej lampie nie chodzą, gdzieś wyczytałem że się wypalają, samochód ma prawie 300 000 przejechane 520d, jest taka możliwość? zamówilem niby na allegro jakieś najzwyklejsze http://allegro.pl/4x-ringi-ccfl-bmw-e30-e39-e36-e46-gwarancja-i3572949249.html da rady to pociągnąć? Sprawdzał już to ktoś?

Pozdrawiam! Proszę o podpowiedzi.

Opublikowano
Kumpel montował takie ringi i jak na razie świecą, a też ma ksenony. Ale lepsze ringi są podobno SMD.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano

musisz je rozkleić więc może zrezygnujesz z tego dziwnego pomysłu :D

ja bym nie zamienił ori ringów na CCFL

przetwornice z nich mogą szybko się spalić a jak zdecydujesz się na rozklejanie to warto od razu wymienić regulatory

Opublikowano

To nie oringi nie świecą, a pewnie żarówka Ci się spaliła. Sam oring raczej się wypalić nie może (no chyba, że cudowni inżynierowie BMW nawet to spieprzyli ;) )

Możliwe też, że LCM nawala i takie cudactwa choinkowe stroi.

Opublikowano

xenona jak sprawdzić ?

przełóż ten co nie świeci do reflektora co świeci

jak się oświeci to tak samo zrób z przetwornicami

a jak się nie oświeci to żarówa do wymiany

tylko wyłanczaj prąd przy przekładaniu bo jak Cie prąd palnie to przez tydzień będziesz świecił oczami :D

to samo ze żarówkami ringów