Skocz do zawartości

BMW do 30 tys. + kilka innych pytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was. Szukam samochodu do 30 tys.zl. z napedem na tyl lub ewentualni 4x4, gdyz jak wielu z Was lubie sie pobawic na jakis pustych parkingach, torach, czy opuszczonych lotniskach. BMW wydaje mi sie dobrym wyborem jakosci do ceny. Lubie dynamiczna jazde, a mieszkam w dodatku w Niemczech to i jest jak wykorzystac potencjal takiego samochodu. Stad wlasnie szukam cos z mocnym silnikiem +-8sek do 100.

Mysle nad wlasnie nad BMW z serii 3, e46 330d w dieslu naturalnie, rocznik +-2005

Pytanie, na ktore moze moglibyscie z wlasnego doswiadczenia powiedziec, jak jest to z napedem 4x4 w tym samochodzie? Da rade sie pobawic, czy koniecznie szukac dalej cos z napedem na tyl? Moze np. szukac by cos w e90?

Oraz czy moze macie jakis lepszy model do zaoferowania do tej ceny, gdyz jestem niestety amatorem wsrod marki BMW i pewnie znacie jakies lepsze modele, czy wersje ktore mozecie mi polecic.

Bylbym wdzieczny za pomoc, gdybyscie mogli mnie wprowadzic do "swiatka" BMW pomagajac dobrac wlasciwy model.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zapytałeś o samochód który miałem więc się wypowiem :

330xd - zabawa na sniegu przednia, zrobisz nim wszystko i będzie na pewno łatwiej go opanować niz w przypadku napędu na tył

ja miałem w automacie co nie równa się zabawie, więc moge się wypowiedzieć tylko na temat latania po śniegu, na asfalcie trudno mi było postawić bokiem xdrive w automacie :P dało się ale trochę to bolało i stwierdziłem że gra nie warta świeczki

tyle ;)

SPRZEDAM : komplet zderzaków ori e92 (barberarot metallic)

Moje e92 : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=214546

Opublikowano

Tzn moze tak, normalnie bedzie to auto do miast/autostrad. Z jednej strony miast, bo po nich jezdze np praca/studia. Ale na weekendy czesto zaliczam autostrady, gdyz tak sie sklada ze u nas dobrze z nimi i nimi wszedzie tez sie dotrze.

Wiec nie mam zamiaru go zacierac, jak jacys rajdowcy. Tylko po prostu "nie szczedze" samochodu. Lubie gwaltowna i szybka jazde. Jakies ruszanie ze zrywem, czy kontrolowane poslizgi. Raz na jakis czas wlasnie jezdze sobie zeby sie pobawic - ale to jak mowilem nie robie tego profesjonalnie, wiec samochod nie bedzie tak katowany czesto, jak byc moze u innych. I wiele pozytywnego wyczytalem o nastepncy e46, czyli wlasnie e90. Ze godny nastepca, a jednak komfort jazdy w e90 jest jednak wyzszy no i mlodszy jednak troszke. Wiec tez bardziej bylbym sklonny ku e90 przy dolozeniu tych 5k+-.

Opublikowano
Jak chcesz e9x w 3 litrowym silniku to raczej będzie średnio znaleźć coś godnego uwagi w tym budżecie, chyba, że przymykasz oko na powypadkową przeszłość, nieścisłości w przebiegu itd itd itd - temat wałkowany na forum, zobacz sobie kilka tematów o e9x 330 d/i

SPRZEDAM : komplet zderzaków ori e92 (barberarot metallic)

Moje e92 : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=214546

Opublikowano
A jesli faktycznie zdecydowalbym sie na e9x i robie rocznie okolo 15 tys km. To przedewszystkim oplaca sie bardziej w diesel, czy benzyniaka inwestowac?
Opublikowano
No rozumiem. Mowie, przemysle czy to bedzie diesel czy benzyna. Przedewszystkim wiem, ze zapewne bede polowal na cos z e90. Maja urok te samochody, trzeba to przyznac.