Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum. Jest to mój pierwszy post gdyż przymierzam się do zakupu BMW. Dysponuje ok 25000. Po wstępnych oględzinach auta i przeszukaniu forum może ktoś mi jeszcze coś podpowie. Czy warto jechac do warsztatu?

Vin rozkodowany:

Numer podwozia WBABD91070PK59623

Kod typu BD91

Typ 318CI (EUR)

Typoszereg E E46 (2FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik N42

Pojemność skokowa 2.00

Moc 105

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLACHGEWEBE LEINEN/ANTHRAZIT (E4AT)

Data prod. 2003-04-09

S279A LT/ALY WHEELS STAR SPOKE 45 Obr. BMW, st. le. spr. gwiaz. 45

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S481A SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER Fotel sportowy

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S650A CD PLAYER Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

S210A DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S255A SPORTS LEATHER STEERING WHEEL Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S550A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

(Dla kolegi który mnie uprzedził - sorry właśnie towrzyłem swój elaborat w drugim poście.)

Opublikowano
Acha wynik wstępnych oględzin: auto wyczyszczone i odpicowane aż za bardzo. Nie widać śladów poważnej kolizji ale czujnikiem nie sprawdzałem. Podczas jazdy delikatnie go znosi. Poza tym raczej ok. To chyba wszystko.
Opublikowano
Kolego nie odpowiadam sobie na pytania gdyż chce wiedzieć czy ktoś ma jeszcze jakieś dodatkowe informacje na temat tego samochodu. Od jakiegoś czasu prowadzę poszukiwania i oglądałem już kilka egzemplarzy różnych marek. Jak na razie skończyło się na utracie paru złotych na oględziny w warsztatach. Po prostu nie chce tracić więcej czasu i pieniędzy dlatego upewniam się na wszystkie możliwe sposoby.
Opublikowano

To albo przyznajesz, że sam jesteś ślepy jak kret i na samochodach znasz się jak 3 letnie dziecko, albo nie wiem co jest ... bo cóż my możemy wywróżyć ze zdjeć skoro ty już ten pojazd widziałeś na żywo?

Zwłaszcza tak gówwnianych jak te w linku.

Opublikowano
Kolego pozwól, że opiszę ci pewną historię. Otóż nie dalej jak w zeszłym tygodniu przymierzałem się do zakupu mazdy 3. Pojechałem obejrzałem, wszystko wyglądało dobrze na pierwszy rzut oka (samochód miał może trochę za mało mocy) umówiłem się z właścicielem na oględziny w ASO. Nie muszę chyba mówić, że właściciel zapewniał, że wszystko jest wspaniale. Spisałem również nr. vin który nie był podany w ogłoszeniu i zadałem o niego pytanie na forum mazdy. Dodam, że przez proste wyszukiwanie nie dało się go odnaleźć. Napisał do mnie człowiek który chciał kupić to auto w 2008 roku i sprawdzał jego historię w Niemczech. Okazało się, że auto było serwisowane do końca w ASO aż do momentu gdy silnik się zatarł i ślad się po nim urywa. Nie znam się dobrze na samochodach i nie chce utopić pieniędzy. Dlatego zadałem to pytanie tutaj. Jeżeli wiesz coś czego ja nie wiem to pisz jeśli nie to nie trać naszego czasu. Pozdrawiam.
Opublikowano

No to prosze:

http://archiwumallegro.pl/bmw_e46_318ci_lifting_sportcoupe_2003r_polecam-1955569097.html

Płacisz parę grosze, odblokowujesz kontakt i dzwonisz do poprzedniego właściciela - może coś podpowie.

A i na pewno malowany prawy błotnik

"Re: 318 ci 2003 Poznań/Oborniki

Postprzez Ervvin » 26 Lis 2011 22:26

Przed podróż do poznania sprawdziłem po Vinie przeszłość serwisową w BMW. Wszystko się zgadzało z zapewnieniami sprzedającego.

Samochód sprawdziłem czujnikiem wszystko OK (malowany prawy błotnik) o tym zostałem wcześniej poinformowany.

Przebieg moim zdaniem autentyczny wszystko chodzi jak nowe, na razie nie ma się do czego przyczepić, POJEŹDZIMY ZOBACZYMY.

"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo podobne auta (ale nie daję ręki ze te samo) było sprzedawane na forum jakis rok temu, a potem pół roku temu. Tyle ze ogłoszenia w dziale "sprzedam" się kasują... ale auto może nalezec do forumowicza.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 11 miesięcy temu...