Skocz do zawartości

330d brak oświetlenia wew.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam spory problem z oświetleniem w moim e46. W aucie nie działają tzw. jupiterki ( fabryczne - instalacja jest ) oświetlenie schowka oraz bagażnika. Rozebrałem już pół auta w poszukiwaniu przerwanego przewodu i nic nie znalazłem. Ogólnie te lampki zasilane są czerwono żółtym przewodem - sprawdzałem napięcie w bagażniku, przy jupiterkach, i w "rozdzielaczu" nad bezpiecznikami - brak zasilania. Oczywiście bezpieczniki sprawdzone. Brakło mi pomysłów gdzie szukać usterki. Jeśli ktoś miał podobny problem lub ma jakieś rady będę wdzięczny za odpowiedź.

Acha - podświetlenie pod nogi, "zwykłe" lampki ( koło lusterka i z tyłu w słupkach ), podświetlenie deski i zegarów działa.

ps. chciałbym uniknąć wyjmowania deski rozdzielczej i szukania tam tych przewodów... :roll:

Opublikowano

Tak, na bezpiecznikach 49 i 52 jest napięcie.

Edit:

Ze względu, że nikt nie miał podobnego problemu zacząłem przeglądać kabelki po kawałeczku. Na samym końcu wpadłem na pomysł żeby otworzyć puszkę modułu komfortu i bingo! :D Po wyjęciu płytki okazało się, że w dwóch miejscach jest upalona. Link do zdjęć - Zdjęcia

Teraz pytanie czy próbować dawać do naprawy stary czy szukać na allegro innego?