Skocz do zawartości

E60 problem z otwieraniem z przycisku pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W związku z tym, że ktoś zamknął wcześniejszy post... Wymieniłem diversity na używkę, ale niestety problem z otwieraniem samochodu z pilota nie rozwiązał się, więc problem musi leżeć gdzieś indziej... Ma ktoś z Was jakieś sugestie? Ja obstawiam kluczyk, ale, że mam tylko jeden, to trochę trudno w ciemno jechać i dorabiać nowy za 682zł w serwisie. Może jest coś jeszcze do sprawdzenia, jakiś moduł, bezpiecznik, albo coś w ten deseń?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
warto mieć drugi kluczyk w zapasie. Poszukaj na forum może ktoś dorobi Ci taniej, niekoniecznie serwis.
Opublikowano
Wiem, że warto mieć dwa, ale póki co nie potrzeba... rozciąłem kluczyk i wyjąłem płytkę, okazało się, że wizualnie wszystko jest ok. Nożykiem delikatnie objechałem pilota od wewnątrz po plastikach, żeby lepsza styczność była po złożeniu, skleiłem i działa póki co idealnie. Nie wiem co mogło być przyczyną, ale wydaje mi się, że jak mi kluczyk upadł, to mogły się przesunąć o nawet milimetr te kołeczki co dotykają do przycisków i akurat ten od otwierania działał jak chciał - ale to tylko przypuszczenie. Generalnie więc czasem warto zaryzykować i zrobić coś wbrew logice, że niby jak coś się nie rozkręca, to znaczy, żeby pojechać do serwisu i wybulić prawie 700zł :wink:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d